TERORISTIČKI NAPAD U PARIZU! Mnogi zatrpani ispod ruševine zgrade koja je eksplodirala! (FOTO)
Fotografije s lica mesta, Foto: EPA

HITNE SLUŽBE ODMAH REAGOVALE

TERORISTIČKI NAPAD U PARIZU! Mnogi zatrpani ispod ruševine zgrade koja je eksplodirala! (FOTO)

Mnogi zatrpani ispod ruševine zgrade koja je eksplodirala

Objavljeno: 14:17h

Četiri osobe poginule su danas u eksploziji gasa u Parizu, saopštilo je francusko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ranije je objavljeno da je povređeno 36 osoba, od kojih je 12 u kritičnom stanju. Ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane izjavio je za Rojters da je "situacija sada pod kontrolom".

Eksplozija se dogodila u 9. pariskom arondismanu u jednoj pekari, a veruje se da ju je izazvalo curenje gasa, javile su agencije. Rojters prenosi da je eksplozija nakon koje je usledio i požar, bila toliko jaka da je raznela pekaru, ali i stakla na objektima i zgradama udaljenim stotinama metara.

Ministar Kastane rekao je da je u spasilačkoj operaciji učestvovalo skoro 200 vatrogasaca. Očevidac iz obližnjeg hotela kazao je da je video kako ogroman plamen izbija u zgradi koja je zatim razneta usled eksplozije.

Blizu mesta eksplozije sletela su i dva helikoptera kako bi pomogla u evakuaciji ugroženih. Na francuskim TV stanicama emitovani su snimci vozila hitne pomoći i drugih službi koje su stigle na lice mesta, a policija je savetovala građanima da izbegavaju taj deo grada.

1 / 4 Foto: EPA

AP podseća da se eksplozija dogodila dok su mere bezbednosti u Parizu i širom zemlje pojačane zbog protesta Žutih prsluka zakazanih za kasnije danas.

Bonus video

Intervju sa Aleksandrom Vučićem drugi deo

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.