MOGERINIJEVA I HAN ČESTITALI MAKEDONIJI: EU snažno podržava sporazum oko PROMENE IMENA!
Naveli su u zajedničkom saopštenju da je to To je važan korak u implementaciji istorijskog Prespanskog sporazuma, Foto: Fonetap

promena imena

MOGERINIJEVA I HAN ČESTITALI MAKEDONIJI: EU snažno podržava sporazum oko PROMENE IMENA!

EU snažno podržava ovaj sporazum koji je primer za pomirenje u regionu i celoj Evropi, istakli su Mogerinijeva i Han

Objavljeno:

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini i komesar za pristupne pregovore Johanes Han čestitali su večeras Makedoniji na usvojenim ustavnim izmenama, potrebnim za primenu Prespanskog sporazuma sa Grčkom o imenu zemlje.

- Čestitamo Parlamentu na izglasavanju ustavnih izmena. To je važan korak u implementaciji istorijskog Prespanskog sporazuma, naveli su u zajedničkom saopštenju.

Zvaničnici EU ocenjuju da su makedonsku politički lideri i građani pokazali odlučnost da iskoriste "jedinstvenu i istorijsku" priliku za rešavanje jednog od najstarijih problema u regionu i da odlučno krenu napred putem EU.

- EU snažno podržava ovaj sporazum koji je primer za pomirenje u regionu i celoj Evropi, istakli su Mogerinijeva i Han.

U EU napominju da u iščekivanju pune primene Prespanskog sporazuma, postignutom između Atine i Skoplja o budućem imenu nekadašnje jugoslovenske republike Makedonije, Unija nastavlja da u potpunosti podržava Makedoniju u ostvarivanju njenog strateškog cilja EU integracija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.