LUKSUZNI KRUZER POSTAO KARANTIN: Više stotina putnika na krstarenju ZARAŽENO VIRUSOM! Zabranjeno im iskrcavanje!
Bolesni putnici i članovi posade lečeni su lekovima bez recepta, Foto: Profimedia

alarmantno

LUKSUZNI KRUZER POSTAO KARANTIN: Više stotina putnika na krstarenju ZARAŽENO VIRUSOM! Zabranjeno im iskrcavanje!

Čak i kada je kruzer "Oaza mora" zvanično objavio karantin – vlada Jamajke je zabranila putnicima da se iskrcaju u Falmautu gde su planirali izlete

Objavljeno:

Luksuzni kruzer je primoran da se vrati u luku pošto se najmanje 277 putnika zarazilo norovirusom!

Čak i kada je kruzer "Oaza mora" zvanično objavio karantin – vlada Jamajke je zabranila putnicima da se iskrcaju u Falmautu gde su planirali izlete. Pismo sa kruzera otkriva da je kompanija isprva planirala da nastavi krstarenje po utvrđenom redu, kao da bi povraćanje i dijareja koji prate norovirus mogli da budu zaustavljeni uputstvima za pranje ruku i pozitivnim razmišljanjem.

- Nemamo razloga da verujemo da će bilo koja bolest uticati na plan krstarenja – pisali su putnicima dan pre prekida krstarenja i objave da se u subotu vraćaju na Floridu i da će putnicima biti refundirano otkazivanje odmora.

Bolesni putnici i članovi posade lečeni su lekovima bez recepta i osoblje je preduzelo sve što je bilo u njihovoj moći, kako bi sprečilo širenje zaraze, servirajući svu hranu i pića kako putnici ne bi između sebe razmenili zarađeno posuđe. Ali, ne postoji mnogo toga što može da se učini, kako bi se ublažila nelagodnost.

- Mislimo da je ispravno da sve ranije vratimo kući, nego da se gosti brinu za svoje zdravlje – rekao je portparol kompanije Omar Tores.

Ipak, žurba da se kruzer vrati u luku nije bila zbog zabrinutosti za bolesne putnike i posadu, već da bi se on dezinfikovao za novu grupu putnika u nedelju.

- Povratak u subotu nam takođe daje više vremena da u potpunosti očistimo i izvršimo sanaciju broda pre sledećeg krstarenja – rekao je Tores priznajući da će se novih 8.000 putnika ukrcati u roku od 24 časa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.