NE SKRIVA DA OBOŽAVA PUTINA: Italijanski POLITIČAR ponovo OBJASNIO zašto je RUSIJA bolji SAVEZNIK od EVROPSKE UNIJE
Putin mu je idol: Mateo Salvini, Foto: Espreso

salvini u poljskoj

NE SKRIVA DA OBOŽAVA PUTINA: Italijanski POLITIČAR ponovo OBJASNIO zašto je RUSIJA bolji SAVEZNIK od EVROPSKE UNIJE

Razumem poljsku osetljivost na Rusiju. Nasilje sa bilo koje strane nema opravdanja. Ali odnos prema sankcijama protiv Kremlja ne menjam

Objavljeno:

Potpredsednik italijanske vlade, lider tamošnjih populista iz Lige Severa Mateo Salvini agitovao je protiv sankcija Evropske uniji Rusiji i tokom posete Varšavi, uprkos tome što prorusko raspoloženje baca senku na mogućnost stvaranja ose odlučivanja Varšava - Rim, kakvu Salvini želi u Evropskom parlamentu i savezništva sa vladajućim poljskim konzervativcima.

"Razumem poljsku osetljivost na Rusiju. Nasilje sa bilo koje strane nema opravdanja. Ali odnos prema sankcijama protiv Kremlja ne menjam. I dalje ću tražiti da se u 2019. godini ukinu sankcije kao instrument. One umesto da oslabe (Rusiju) i rešavaju problem, samo stvaraju rizik razdražljivosti i produžavaju problem", kazao je Salvini državnom Poljskom radiju, nakon razgovora sa liderom poljskih vladajućih konzervativaca Jaroslavom Kačinjskim.

Salvini je u intervjuu koji danas objavljuje državni radio naglasio da sankcije Rusiji nisu rešile još ni jedan jedini problem zbog kojeg su bile uvedene a da kontrasankcije koje je uvela Rusija samo pogađaju negativno privrede članica EU.

Lider italijanskih nacionalista u Varšavu je došao zvanično na poziv svog kolege, ministra unutrašnjih poslova Joahima Bruđinjskog, ali nije krio da glavni cilj posete nije bilateralna saradnja, već pokušaj stvaranja saveza nacionalističkih i populističkih stranaka u Evropskoj uniji, kako bi je reformisali po svom nahodjenju.

"Došao sam da spasavam Evropu", kazao je otvoreno Salvini na konferenciji za novinare u Varšavi a Poljskom radiju je u intervjuu sinoć objasnio da nastoji da nacionalističke i populističke snage, koje on naziva pokretima za suverenitet, ujedini oko programa u 10 tačaka, "pakta za spas Evrope".

BONUS VIDEO:

KOLIKO GOD DA SI POPIO, OVO SE DEVOJCI NIKAKO NE RADI! Đuskali su na ulici, a onda je ona tresnula o beton i završila u prljavoj bari pod automobilom! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.