PRINC HARI PRETI PUTINU! Da li je na pomolu NUKLEARNI RAT Britanije i Rusije?
Princ Hari preti Rusiji, Foto: Printscreen/youtube

ZAKUVALO SE

PRINC HARI PRETI PUTINU! Da li je na pomolu NUKLEARNI RAT Britanije i Rusije?

Britanski princ spreman za rat

Objavljeno:

Britanski princ Hari će se pridružiti korpusu Kraljevske morske pešadije u Norveškoj u jednoj od najvećih vojnih vežbi usmerenih protiv Rusije u poslednjih 20 godina, piše "Dejli miror", pozivajući se na vojni izvor.

Izvor britanskog lista je otkrio da će princ Hari učestvovati u vojnim vežbama i biti upoznat sa tajnim planovima borbe i informisan o svakoj fazi "bitke".

- Njegovo učešće je dobra vest za morsku pešadiju, koja će to smatrati kao vrlo pozitivan signal podrške korpusu. Oni su glavna snaga koja će štititi severni obod Evrope u slučaju konflikta i vrlo je važno da Hari bude sa vojnicima - izjavio je izvor.

Prema podacima lista, Hari će se pridružiti grupi od hiljadu elitnih marinaca koji će vežbati kontranapad protiv „ruske invazije u Norveškoj“, koja se prva može naći na putu Rusije. Vojne vežbe će trajati 12 nedelja i biće najveći manevri Kraljevske morske pešadije na Arktiku u poslednjoj deceniji. Zajedno sa vojnicima iz SAD i Evrope, u njima će učestvovati oko 8.000 vojnika.

Tokom vojnih vežbi specijalne snage će skakati iz padobrana i izvoditi minobacačka, raketna, artiljerijska i protivtenkovska gađanja. Prema scenariju manevara, vojska će držati pod kontrolom severni obod Evrope do dolaska britanskog i američkog pojačanja.

Neće biti zvanično objavljeno da će Hari učestvovati u vežbama, a list se složio da ne objavljuje poverljive informacije o njegovom kretanju. Samo je saopšteno da će princ u narednim nedeljama sa aerodroma "RAF Briz Norton" u Oksfordširu odleteti za Norvešku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.