NIJE MOGAO DA PODNESE RAZVOD, PA SPREMIO STRAŠNU OSVETU: Suprugu je rešio da kazni preko ĆERKE na jeziv način
Iza sebe je ostavio oproštajnu poruku u kojoj je objasnio svoje motive stravičnog zločina., Foto: preentscreen/facebook

jezivo

NIJE MOGAO DA PODNESE RAZVOD, PA SPREMIO STRAŠNU OSVETU: Suprugu je rešio da kazni preko ĆERKE na jeziv način

Elino telo pronađeno je u njenom krevetiću, a Ajtes se objesio na terasi sa spoljne strane kuće

Objavljeno:

Usred žestoke borbe za starateljstvo nad detetom, asistent na fakultetu na Floridi Ajan Ajtes ubio je svoju trogodišnju kćerku i zatim presudio sebi.

Iza sebe je ostavio oproštajnu poruku u kojoj je objasnio svoje motive stravičnog zločina.

Oproštajna poruka napisana je na računaru, na šest stranica, ali policija je objavila samo delove pisma, u kojima se spominje razvod braka i borba za starateljstvo između Aytesa i njegove bivše supruge i majke devojčice Laure Frdman.

- Ne mogu da zamislim da ćemo Ela i ja morati do kraja života morati da patimo zbog ove gluposti - napisao je.

Aytesova poruka je pronađena 10. decembra kad je policija došla da proveri šta se događa, jer otac danima nije odgovarao na pozive. Njihova su tela pronađena u njihovom domu u Tampi na Floridi. Malena je ležala mrtva u svom krevetiću, a su oca pronašli obešenog na terasi, piše Daily Mail.

Narušeni odnosi bivšeg para

Par je u januaru podneo zahtev za razvod braka, a sud je odlučio da će par imati zajedničko starateljstvo nad detetom. Međutim, odnos bivšeg bračnog para se sve više pogoršavao.

Međutim, majka se s vremenom zabrinula da će otac pokušati da odvede devojčicu u rodnu Tursku jer je već jednom propustio termin kad je dete trebalo da vrati majci.

U septembru je sud odobrio Aytesov zahtev da odvede ćerku u posetu rodbini u Turskoj, ali zabranio mu je da se tu nastani nastani sa detetom za stalno. Aytes je izjavio da je samo želio da odvede malenu u posetu baki i da mu nije bila namera da zauvek ostane u Turskoj.

Stravičan kraj

S druge strane, Fridmanova se na sudu požalila da je Aytes sve lošijeg mentalnog zdravlja i da su njegove reakcije i ponašanje sve više nepredvidljive. Ajtes je na to odgovorio kako sumnja da je ljubavnik njegove bivše žene neprimereno dodirivao devojčicu. Fridmanova je njegove optužbe odbacila kao neutemeljene i zatražila da hitno vidi ćerku. Međutim, sud nije odmah reagirao nego je doneo rešenje da se Ajtes mora pridržavati početnog dogovora o starateljstvu.

Friedman i Ajtes su poslednji put razgovarali 6. decembra. Četiri dana kasnije majka je nazvala policiju i obavestila ih da joj se bivši muž ne javlja. Policajci su došli u njihovu kuću u Tampi i otkrili dva mrtva tela.

Zakazale su institucije, tvrdi majka

Ajtes se obesio na terasi sa spoljne strane kuće. Na glavi je imao plastičnu vrećicu i uže oko vrata, a na sebi je imao svečano odelo. Nedaleko od tela bila je uokvirena slika njega i njegove kćerke.

Elino telo pronađeno je u njenom krevetiću. Na sebi je imala pidžamu i ležala je na leđima s ručicama uzdignutim iznad glave. U jednoj ruci držala je crtež jednoroga. Pokraj nje je bila i mala plišana životinja.

- Teško je pričati o svemu što se događalo,ali izrazito je važno naglasiti da su moju kćerku izneverile institucije čija je odgovornost da je zaštite. U danima pre tragedije tražila sam pomoć kod svih nadležnih institucija, bojeći se za Elinu sigurnost - poručila je shvana majka za Tampa Bay Times.

Bonus video

Emisija Kratki espreso- novogodišnji specijal (Premotavanje 2018. godine)

(Espreso.co.rs/24.sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.