MAJKA ODVELA ĆERKU U ZOO VRT, a onda je devojčica (2) UPALA u odeljak sa BELIM NOSOROZIMA
Devojčica (2) UPALA u odeljak sa BELIM NOSOROZIMA, Foto: Wikipedia

skandal!

MAJKA ODVELA ĆERKU U ZOO VRT, a onda je devojčica (2) UPALA u odeljak sa BELIM NOSOROZIMA

Nije poznato zdravstveno stanje deteta

Objavljeno:

Dvogodišnja devojčica danas zadobila je povrede pošto je, u zoološkom vrtu na Floridi, upala u odeljak sa belim nosorozima, Kako javljaju američki mediji, pozivajući se na lokalnu vatrogasnu službu, dete je sa majkom, koja je takođe povređena, odvedeno u bolnicu.

Do incidenta je došlo tokom obrazovnog programa "Susret sa nosorogom", koji zoo-vrt u Melburnu, u okrugu Brevard, organizuje od 2009. godine, a koji se dosad odvijao bez ikakvih problema, prenosi televizija ABC.

Zoološki vrt se oglasio saopštenjem u kome objašnjava je da su tokom programa, učesnici odvojeni od životinja ogradom od niza čeličnih šipki.

- Prema izjavama svedoka, dete se saplelo i propalo između dve šipke i u tom trenutku je došlo do kontakta njuške najmanje jednog nosoroga sa detetom - piše u saopštenju.

U tekstu se takođe navodi da nije poznato zdravstveno stanje deteta.

Prema sajtu zoološkog vrta, program "Susret sa nosorogom" namenjen je deci od 3 godine i starijoj. Vatrogasci okruga Brevard navode da je detetova majka zadobila povrede ramena, koje nisu ozbiljne. Nisu, međutim, mogli da objasne kako se ona povredila.

Program "Susret sa nosorogom" je otkazan dok se ne proveri bezbednost posetilaca zoološkog vrta. U zoološkom vrtu Brevard smeštena su četiri bela nosoroga. Frenki, 16-godišnji mužjak težak preko dve tone, stigao je tamo u oktobru prošle godine. Od ranije su tamo mužjak Hauard i dve ženke - Uzuri and Kibibi.

(Esopreso.rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.