RUSKINJE SASVIM RAZOTKRIVENE: Evo koje stvari prosečan Srbin MORA DA ZNA O RUSKIM DEVOJKAMA!
Lepota bez premca, Foto: Printscreen

VODIČ ZA MUŠKARCE

RUSKINJE SASVIM RAZOTKRIVENE: Evo koje stvari prosečan Srbin MORA DA ZNA O RUSKIM DEVOJKAMA!

Lepših devojaka od onih iz Rusije i Ukrajine nema

Objavljeno:

U kolektivnoj svesti Srba tokom 19. i početkom 20. veka postojala je predstava da negde daleko na Severu postoji veliko i moćno Rusko Carstvo. Upravo sa tog severa Srbi su očekivali da se svane sunce slobode, ugašeno 4 veka ranije na Kosovu. Sloboda definitivno sviće 1912. godine, ali tamni ratni oblaci nadvijaju se nedugo potom. Prvi svetski rat, u koji car Nikolaj Drugi Romanov ulazi da bi podržao Srbiju, isprovocirao je dve revolucije, koje su stotine hiljada Rusa prinudile da spas od crvenog terora potraže u emigraciji.

Kraljevina Jugoslavija bila je tada jedina zemlja na svetu koja je ruske izbeglice primala bez ograničenja. Upravo izbeglički talas početkom 20-ih godina prošlog veka bio je prilika da obični ljudi u Srbiji dođu u neposredni dodir sa svojim slovenskom pravoslavnom braćom. Jedna od posledica masovne ruske emigracije u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca bile su prve ljubavi između Srba i Ruskinja, odnosno Srpkinja i Rusa.

Ruska lepota
Ruska lepota foto: Printscreen

Ruskinje su najlepše, ali neretko preteruju sa doterivanjem

Kažu da se žena zaljubuje dok sluša, a muškarac dok gleda. Stoga, ne treba da čudi što Srbe lako osvaja lepota ruskih devojaka. Tokom boravka u Australiji sam imao privilegiju da dođem u dodir sa mnogo kultura i nacionalnosti iz raznih krajeva sveta, ali po mom skromnom sudu, lepših devojaka od onih iz Rusije i Ukrajine nema. Ukusi su naravno različiti, ali mislim da većina mojih sunarodnika ima slične preferencije po pitanju ženske lepote. U Rusiji upotreba kozmetičkih preparata ima dugu tradiciju. Bila je veoma rasporostranjena i u carsko vreme. Danas mnoge devojke iz Rusije lepotu kojom ih je obdario Bog, često pokušavaju da maksimiziraju upotrebom kozmetičkih preparata i estetskom hirurgijom. Neretko u tome i preteraju. Sa sigurnošću se može reći da toliko salona lepote kao u Moskvi nećete naći nigde na svetu.

Bukvalno ih ima na svakom koraku, u svakom delu gradu i predstavljaju reklo bi se izvor dobre zarade. Imao sam prilike da upoznam više devojka sa univerzitetskim diplomama koje rade kao kozmetičarke. Jedna od njih imala je čak doktorat iz francuskog jezika i književnosti, ali trostruko veća zarada od salona za pedikir motivisala ju je da promeni profesiju i napusti univerzitetsku karijeru. Rusija nije samo otadžbina Rusa. Ovde živi više od 100 drugih nacionalnosti. Procentualno ne manje lepih devojaka u poređenju sa Moskvom primetio sam i u prestonici Ingušetije Magazu. Za razliku od dobrog dela stanovnica glavnog grada Rusije, devojke iz Ingušetije svoju lepotu promovišu skromnošću. Tamo je gotovo nemoguće videti napadno našminkanu i provokativno obučenu lokalnu devojku, a o izlaganju tela estetskoj hirurgiji da ne govorimo. Takođe, slobodan sam da tvrdim da ruske devojke vole da se fotografišu više od ostalih. Subjektivan osećaj mi govori da je Moskva pored salona lepote svetski lider u broju foto studija i profesionalnih fotografa. Pogledajte samo instagram profile Ruskinja svih uzrasta i shvatićete o čemu govorim.

Ponekad preteruju s doterivanjem
Ponekad preteruju s doterivanjem foto: Shutterstock

Odanost i kompleksan karakter

Lepota jeste ono što sam prvo primetimo kod ruskih devojaka, ali to nije jedina njihova osobenost. Ruske devojke bije glas da imaju buran temperament, da su u stanju da se brzo zaljube, ali i da ih osećaj zaljubljenosti može lako i brzo napustiti. Subjektivni osećaj mi nažalost govori da je Moskva jedan od svetskih lidera i po broju razvedenih brakova. Međutim, u momentu kada zaista voli, ruska devojka je spremna da za svog voljenog uradi sve i gotovo ne postoje šanse da ga napusti ni u najtežim životnim okolnostima. Krajem 1825. godine u Sankt Peterburgu buknula pobuna dekabrista, po viđenju mnogih istoričara prvi pokušaj revolucije u Rusiji. Pobuna je slomljena posle nekoliko dana, a njene učesnike, koji su uglavnom dolazili iz redova aristokratije, car Nikolaj Prvi proterao je u Sibir. Supruge dekabrista, bukvalno do poslednje, odlučile su da dele sudbinu svojih muževa, napustile plemićke dvorce i otišle u hiljadama kilometara udaljena hladna sibirska bespuća. Ovaj primer često će vam ispričati u Rusiji, kao ilustraciju bezuslovne odanosti ruske žene prema voljenom muškarcu.

Odlične domaćice

Palačinke sa crvenim kavijarom, oladuške, sirniki, ili heljdina kaša čest je prizor koji na stolu možete videti kada se probudite ako je vaša lepša polovina Ruskinja. Zvuči dobro za početak dana? Takođe kada se vratite umorni sa posla, na trpezi vas može sačekati boršč, plov, dinstana jagnjetina sa povrćem, uha, pržena riba, salata olivije, ili kotleti. Ruske devojke zaista vole da kuvaju, nije im mrsko da vreme provedu u kuhinji i obavljanju drugih kućnih poslova. Pored ruskih jela, veoma brzo prihvataju i tradiocionalna jela iz naše kuhinje. Zato ukoliko se odlučite da sa devojkom iz Rusije gradite porodicu, ne bojte se da ćete biti trajno uskraćeni prebranca, paprikaša, kupusa, pljeskavice i drugih đakonija iz kuhinja vaše mame i bake.

Posvećene porodici i obrazovanju deteta

Subjektivni osećaj takođe mi govori da u proseku devojke iz Rusije imaju veći stepen opšteg obrazovanja od ostalih. Ruskinju koja nije pročitala zaista mnogo knjiga teško da ćete naći. Verovatno neću pogrešiti ako navedem da je omiljena knjiga većine ruskih žena „Majstor i Margarita“, delo Mihaila Bulgakova. Materinski instinkt kod devojaka iz Rusije budi se veoma rano i već sa 20-ak godina sebe počinju da gledaju kao buduću majku. Neretko se udaju veoma mlade, što neki psiholozi vide kao razlog velikog broja razvedenih brakova. Stalo im je veoma da dete takođe završi sa odličnim uspehom školu, kao i da stekne široko opšte obrazovanje.

Očekuju da uvek budu tretirane kao princeze

Moj prijatelj Nikita Bondarev jednom prilikom, komentarišući poznati ruski crtani film „Maša i medved“, naveo je da on šalje veoma lošu poruku devojčicama u Rusiji, jer im on od malih nogu sugeriše da je poželjno naći stvorenje muškog pola, koje je obavezno da istrpi i ispuni svaki njihov hir. On smatra da se taj trend odavno odomaćio u Rusiji, a da ga ovaj crtani samo pospešuje. Čini mi se da Nikitina ocena ove crte karaktera ruskih devojaka nije daleko od istine. Ruskinje su zaista spremne da puno pruže voljenoj osobi, da dele bez obzira na okolnosti dobro i zlo, ali očekuju zaista mnogo. Po mom sudu poklanjaju previše pažnje detaljima, neretko običnu sitnicu spremne su da protumače kao smak sveta i od potpuno banalne stvari naprave dramu. U odnosu sa ruskom devojkom zaboravite na rasejanost, umor, ili da prioritet date nekoj životno važnoj temi. Vaša Ruskinja mora da je uvek na prvom mestu. Moskva je grad gde cvećare uglavnom rade 24 časa. Ruske devojke veoma se raduju cveću i ostalim znakovima pažnje. Pravi džentlmen kada dolazi u posetu ruskoj devojci, po nekom nepisanom pravilu, obavezan je da sa sobom ponese cveće, šampanjac i tortu. Sve žene vole nakit, a ruske devojke posebno. Tako svaku bitniju godišnjicu i praznik budite spremni da obeležite poklanjanjem nakita.

Znaju da budu ljubomorne
Znaju da budu ljubomorne foto: Profimedia

Ruskinje su svetski lideri u ljubomori

Kada vole ruske devojke pokazuju odanost i lojalnost sa jedne, ali i neverovatnu količinu ljubomore sa druge strane. U prisustvu vaše lepše polovine iz Rusije nikada nemojte biti preterano ljubazni prema drugoj devojci, pa makar to bila i njena najbolja drugarica. Vaša Ruskinja to lako može protumačiti kao pokušaj flerta, a ne vaše lepo vaspitanje i težnju da se u dobrom svetlu predstavite u njenoj okolini. Rezervisanost prema vašim prijateljicama iz detinjstva, fakulteta i posla, takođe je poželjna. To je najbolji savet za prevenciju skandala, koje vaša ruska devojka može izazvati bukvalno ni zbog čega. Pored liderske pozicije u lepoti, ulepšavanju i nivou opšteg obrazovanja, subjektivni osećaj mi govori da su Ruskinje svetski lideri i u ljubomori.

Sa ruskim devojkama vam nikada neće biti dosadno

Besmrtna dela ruskih klasika verovatno ne bi nastala da inspiracija nije crpljena u opštim karakternim osobinama ruskih žena. Mnogo toga što je opisano u delima Tolstoja, Bulgakova, Šolohova i Ostrovskog možete doživeti u odnosu sa ruskim devojkama i danas. Jedno je sigurno ukoliko želite odnos koji je sve samo ne monoton, ukoliko ste spremni na bezuslovnu odanost, sposobno da nikada ne popustite u pažnji prema voljenoj osobi, a u stanju da tolerišete njene sitne hirove i ne uvek u potpunosti racionalno ponašanje, devojka iz Rusije je pravi izbor za vas.

BONUS VIDEO: Siniša Mali za Espreso otkriva koliko je Srbija blizu bankrota

(Espreso.co.rs / Beograd.in)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.