AMERIČKE GRANICE ZATVORENE: Umro dečak iz Jemena čija majka zbog Trampa nije smela da mu dođe u posetu!
Tramp zatvorio granice za migrante, Foto: AP/Evan Vucci

pretužno

AMERIČKE GRANICE ZATVORENE: Umro dečak iz Jemena čija majka zbog Trampa nije smela da mu dođe u posetu!

Iako je dečak bio hospitalizovan u bolnici u Kaliforniji, majka je nekoliko puta odbijena za vizu

Objavljeno:

Veće za američko-islamske odnose (CAIR) objavilo je da je umro bolesni dečačić iz Jemena čijoj je majci nakon pravne borbe odobren ulazak u Sjedinjenje Države, inače zabranjen državljanima Jemena i to zbog zabrane predsednika Donalda Trampa.

Dvogodišnji Abdulah Hasan, koji je imao američko državljanstvo po ocu, bolovao je od retke genetske bolesti u terminalnoj fazi. Umro je u petak u bolnici Oklanda u Kaliforniji.

Iako joj je sin bio hospitaliziran, Šaimi Svile je nekoliko puta odbijena zbog odluke Donalda Trampa, koja ulazak u SAD zabranjuje državljanima šest, uglavnom muslimanskih zemalja, a među njima je Jemen.

Mediji su pratili tu aferu i nakon molbe detetovog oca pred kamerama, američko veleposlanstvo u Kairu dopustilo je Šaimi Svile ulazak u Sjedinjene Države, gde je konačno stigla 19. novembra do sina koji je umirao.

Abdulah je bolovao od bolesti mozga i otac ga je doveo na lečenje u bolnicu Benioff Children's Hospital u Oklandu u Kaliforniji.

Republikanski milijarder je borbu protiv imigracije upisao među glavne teme svoje izborne kampanje i jednim od prioriteta svog mandata u Beloj kući. Nedelju dana nakon stupanja na dužnost šokirao je svet odlukom o migrantima koju su njegovi protivnici proglasili "protivmuslimanskom" merom.

Zbog toga vodila se duga pravna bitka da bi u januaru Vrhovni sud konačno prihvatio revidirani tekst. Trampovom odlukom se američke granice zatvaraju za oko 150 miliona stanovnika Jemena, Sirije, Libije, Irana, Somalije i Severne Koreje.

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.