TRAMP ODVEO MELANIJU U IRAK: Imali su GUST RASPORED, a rešena je i glavna MISTERIJA njihovog putovanja! (VIDEO)
Donald Tramp i Melanija Tramp, Foto: Profimedia

otkriveno

TRAMP ODVEO MELANIJU U IRAK: Imali su GUST RASPORED, a rešena je i glavna MISTERIJA njihovog putovanja! (VIDEO)

Avion s američkim predsednikom sleteo je posle pada mraka u vazdušnu bazu zapadno od Bagdada!

Objavljeno:

Predsednik SAD Donald Tramp stigao je u nenajavljenu posetu američkim vojnicima u Iraku, njegovu prvu posetu američkim trupama u nekoj nestabilnoj oblasti.

S njim je i prva dama Melanija Tramp. Avion s američkim predsednikom sleteo je posle pada mraka u vazdušnu bazu zapadno od Bagdada. On je u Vašingtonu ostavio nerazjašnjenu situaciju sa delimičnom blokadom saveznih institucija.

"Predsednik Tramp i prva dama otišli su u Irak... da posete naše trupe i naše vojne komandante da im zahvale na njihovom angažovanu, njihovom uspehu i žrtvama i da im požele srećan Božić", napisala je portparolka Bele kuće Sara Sanders u Tviter poruci uz sliku para u društvu vojnika u uniformi.

Trampova poseta je usledila posle njegove najave da povlači američke snage iz susedne Sirije. On je rekao novinarima na letu da uopšte ne planira da povuče američke vojnike iz Iraka. Rekao je da želi da vrati američke trupe iz Sirije i da Irak može i dalje da služi kao baza s koje mogu da se sprovode napadi na ekstremiste Islamske države u Siriji ukoliko to bude potrebno.

Trampova odluka da izvuče Amerikance iz Sirija zapanjila je njegove savetnike za nacionalnu bezbednost i saveznike, i podstakla ostavku ministra odbrane Džejmsa Matisa. Tramp koji idućeg meseca ulazi u treću godinu na vlasti kritikovan je zato što nije posetio američke trupe koje se nalaze u opasnim zonama. On je rekao za AP u oktobru da ne misli da je takva poseta "preterano potrebna".

Bonus video

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.