OPLJAČKANA BANKA NA OSTRVU GDE IMA VIŠE MEDVEDA NEGO LJUDI: Bandit je napravio jednu KOBNU GREŠKU!
Naoružani čovek opljačkao je banku u najsevernijem naseljenom mestu u Norveškoj, Foto: Wikipedia

Stigla ga ruka zakona

OPLJAČKANA BANKA NA OSTRVU GDE IMA VIŠE MEDVEDA NEGO LJUDI: Bandit je napravio jednu KOBNU GREŠKU!

Policija je odbila dati više detalja o identitetu počinitelja, novčanom iznosu koji je pokušao da otuđi ili o oružju koje je koristio u pokušaju pljačke

Objavljeno:

Na norveškom arhipelagu Svalbard, koji se nalazi samo 1.000 km od Severnog pola, juče se odvila prava, gotovo filmska, drama. Naime, prvi put u istoriji tog ostrva dogodila se pljačka banke, javlja The Guardian.

Naoružani čovek opljačkao je banku u najsevernijem naseljenom mestu u Norveškoj, ali je bio nedugo nakon toga ulovljen, javljaju lokalne vlasti.

- U 10:40 sati ujutro po lokalnom vremenu, došlo je do pokušaja oružane pljačke – rekao je Terje Carlsen, zastupnik guvernera ostrvau razgovoru s novinarima AFP-a.

Naoružani muškarac pokušao da ukrade novac – objasnio je dodavši da je osumnjičeni uhapšen nedugo nakon u samom centru glavnoga grada Longyearbyena.

Lokalna policija potvrdila je da je počinitelj bio stranac koji je ostrvo posetio turistički.

Pljačkaš je po hapšenju poslat u grad Tromsø na severu Norveške, u kojem će lokalna policija nastaviti da istražuje okolnosti zločina. Policija je odbila dati više detalja o identitetu počinitelja, novčanom iznosu koji je pokušao da otuđi ili o oružju koje je koristio u pokušaju pljačke.

U svakom slučaju, nije bilo prejerano izgledno da će pljačka biti "uspešno" dovršena na ostrvu koje je poznato po tome da broji više glečera i polarnih medveda nego lokalnog stanovništva. Glavni grad Longyearbyen ima oko 2.000 stanovnika, a većina ih se međusobno vrlo dobro poznaje. Također, s obzirom na temperaturu Arktičkog mora te udaljenost od kopna, jedino raspoloživo prevozno sredstvo su avioni, što dodatno otežava počinjenje kaznenih dela.

Arhipelag Svalbard teritorijalno odgovara veličini dve Belgije, a lociran je gotovo 1.000 km južno od Severnog pola. Temperature zimi znaju da padnu i do ispod – 40 stepeni Celzijusa.

(Espreso.co.rs/Novac.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.