AMERIČKI ISTORIČAR OCRNIO TRAMPA: Nije trebalo da započinje RAT PROTIV RUSIJE! Njemu su vezane i ruke i noge!
Američki istoricar izjavio kako su SAD platile suviše visoku cenu za istragu protiv Rusije, Foto: printscreen/youtube

profesor otkrio svoj stav

AMERIČKI ISTORIČAR OCRNIO TRAMPA: Nije trebalo da započinje RAT PROTIV RUSIJE! Njemu su vezane i ruke i noge!

Koen je istakao da je istraga o „ruskom mešanju“ pokrenuta zbog toga što su Trampovi neprijatelji bili kategorički protiv njegovih težnji da sarađuje s Moskvom

Objavljeno:

SAD su platile suviše visoku cenu za istragu protiv Rusije, izjavio je zaslužni profesor istorije Njujorškog i Prinstonskog univerziteta Stiven Koen u emisiji američke televizije „Foks njuz“.

„Koliko su koštale te dve godine ’ruskog slučaja‘? Platili smo strašnu cenu… Kolika je cena za diskreditovanje naših institucija, predsedničke funkcije, izbora? Osnovne američke institucije su se našle pod sumnjom“, rekao je Koen.

Ekspert je naveo da je slučaj o „ruskom mešanju“ u američke izbore pokvario odnose s Moskvom, a da sada predsednik SAD Donald Tramp ne može da pregovara s ruskom stranom o krizi koja će ubrzo nastupiti.

Koen je istakao da je istraga o „ruskom mešanju“ pokrenuta zbog toga što su Trampovi neprijatelji bili kategorički protiv njegovih težnji da sarađuje s Moskvom.

Profesor je konstatovao da za optužbe o Trampovim vezama s Kremljom nema nikakvih dokaza. On je naglasio da su američkom lideru „vezane i ruke i noge“, te dodao da sastanak Putina i Trampa u Helsinkiju opozicionari posmatraju kao svojevrsnu „izdaju države“.

Koen je uveren da će budući istoričari biti u nedoumici zbog čega je pokrenut „rat“ protiv Moskve.

Istragu o navodnom mešanju Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine, kao i o navodnim vezama Trampa s Rusijom, vodi nezavisni specijalni tužilac Robert Miler. Moskva kategorički negira saopštenja o tome da je pokušala da utiče na američke izbore, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je te optužbe nazvao apsolutno neosnovanim.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.