SLEPA DEVOJČICA JE IMALA SAMO JEDNU ŽELJU: Pomazila je Putina, a on joj je ispunio san! (VIDEO)
Devojčica je zamolila Putina da ga zagrli, istakavši da je on veliki predsednik i veoma dobar čovek, Foto: Print Screen Youtube

široke ruke

SLEPA DEVOJČICA JE IMALA SAMO JEDNU ŽELJU: Pomazila je Putina, a on joj je ispunio san! (VIDEO)

Nakon velike godišnje konferencije za medije predsednik Rusije Vladimir Putin dao je kratki intervju sedamnaestogodišnjoj Regini Parpijevoj i tako joj ispunio san

Objavljeno:

Početkom decembra Vladimir Putin je posetio Forum volontera Rusije i pogledao štandove dobrotvornih projekata. Volonteri su ispričali predsedniku o projektu "Sanjaj sa mnom", koji ispunjava želje teško bolesnoj deci.

Na štandu su bile koverte sa željama dece. Svaki učesnik Foruma mogao je da izabere koverat i ispuni jednu želju. Volonteri su predložili Putinu da izvuče jedan koverat. On je uzeo svih pet preostalih želja i obećao da će ih ispuniti. Među njima je bila želja devojčice koja hoće da postane novinar.

Predsednik Rusije je obećao da će joj organizovati posetu televiziji RT kako bi mogla da napravi intervju sa nekim interesantnim sagovornikom.

Za 20 minuta ruski lider je odgovorio na nekoliko pitanja, uključujući i kako je postao predsednik, da li je to težak posao i šta će poželeti u Novoj godini.

Na kraju razgovora, devojčica je zamolila Putina da ga zagrli, istakavši da je on veliki predsednik i veoma dobar čovek. Nakon toga su razmenili poklone. Putin je devojčici poklonio gedžete i karte za koncert, a ona njemu igračku psa koju je sama napravila.

O muzici

Predsednik Rusije priznao je da nije ljubitelj hevi metala i da voli klasičnu muziku, da sluša Čajkovskog, Mocarta, Lista, Šopena, Bramsa, Šuberta, Betovena i Baha.

- Teško mi je da prihvatim hevi metal, iako je svaka muzika prijatna… mora uvek da izazove neke pozitivne emocije. Sviđa mi se i savremena muzika i takozvana popularna klasična muzika, ali ne i veoma komplikovana, jer morate da budete dobro obučen slušalac, ali tradicionalna klasična dela najomiljenijih autora na svetu — to volim da slušam - ispričao je Putin.

O mestu predsednika…

Da li ste se umorili? - upitala je ona

.- Regina, razgovor sa novinarima poput tebe daje dodatnu snagu za budući rad. Ali, u principu, to je jedan od važnih aspekata ljudske aktivnosti koji se bavi poslom kao ja, jer se nadam da ću preko predstavnika medija uspeti da prenesem milionima ljudi svoj stav, stav ruskih vlasti o najvažnijim pitanjima razvoja u Rusiji - istakao je Putin.

Putin je takođe pričao o vremenu kada je došao na mesto predsednika.

- Nije bilo lako. To su bile veoma teške godine za zemlju uopšte — ona je balansirala na ivici opstanka… U zemlji su se odvijali složeni unutrašnji politički procesi, borba protiv terorizma na Kavkazu, ostali su problemi iz prošlosti - objasnio je on.

Mlada novinarka takođe je upitala predsednika šta će poželeti za Novu godinu.

- Moja želja je jednostavna - da se sve želje ispune - odgovorio je Putin

On je takođe rekao i kakav poklon bi želeo da dobije za Novu godinu.

- To je teško pitanje - odmah je priznao Putin.

- Najbolji poklon bi bila konstatacija da je ova godina bila pozitivna, da smo, uprkos svim poteškoćama, a njih ima veoma mnogo, prevazišli probleme, ali i stvorili uslove za dalji ozbiljan razvoj naše zemlje i podršku ljudima kojima je to potrebno, kako bismo bili uvereni da se krećemo u pravom smeru. Nova godina je uvek očekivanje bajke i čuda. Želeo bih, na osnovu onoga što je urađeno ranije, uključujući i odlazeću godinu, da imamo puno razloga da se ne oslanjamo na bajke, već na činjenicu da ćemo učiniti sledeće korake u poboljšanju života zemlje kako bi ova Nova godina dala razloga za optimizam, kako bi bila srećna i prosperitetna za sve — za tebe, za tvoju porodicu, za sve - istakao je predsednik Rusije obraćajući se devojčici.

Pre toga, Putin je ispunio san teško bolesnoj devojčici Veroniki, organizujući joj odlazak u "Mosfilm" 8. decembra, u pratnji šefa filmskog studija Karena Šahnazarova. Ruski lider nedelju dana ranije je ispunio želju teško obolelog dečaka Artjoma koji je želeo da vidi Sankt Peterburg iz ptičje perspektive.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/rs.sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.