NJEGOVOG SINA SVI DOBRO ZNAMO, A ON JE BIO BRUTALNI PLAĆENI UBICA: Kad su ga uhapsili, rekao je da je UBIO KENEDIJA
Čarls Harelson, plaćeni ubica, Foto: Printscreen/Houston Police Department

Neverovatno

NJEGOVOG SINA SVI DOBRO ZNAMO, A ON JE BIO BRUTALNI PLAĆENI UBICA: Kad su ga uhapsili, rekao je da je UBIO KENEDIJA

Glumac nikad nije hteo da se odrektne svog oca

Objavljeno:

Čarls Harelson, otac holivudske zvezde Vudija Harelsona, bio je mafijaški plaćeni ubica, i prvi čovek koji je ubio federalnog sudiju na tlu SAD.

Čarls je iz života malog Vudija nestao već 1968. godine, a veći deo svog života proveo je u zatvoru. Bio je profesionalni ubica koji je ubio teksaškog gangstera i dobio 15-godišnju kaznu zatvora kada je Vudiju bilo samo sedam godina.

Ali, snalažljivi i inteligentni Čarls brzo se našao na slobodi, samo tamo nije dugo ostao. Teksaški narkobos Džimi Čagra platio mu je da ubije sudiju Džona Vuda El Pasu, čoveka koji je bio poznat po tome da dilerima daje maksimalne kazne.

Vud je ubijen jednim metkom u potiljak 29. maja 1979. godine ispred svog doma dok je ulazio u automobil. Grad je poludeo i sve su snage ujedinjene da pronađu ubicu - u čemu je FBI na kraju i uspeo.

Mali Vudi Harelson nije imao pojma o očevim postupcima. Na radiju je jednom čuo njegovo ime u kontekstu novog suđenja i ubistva i pitao majku imaju li veze. Ona mu je rekla da mu je to otac. Dosuđene su mu dve uzastopne doživotne kazne 1981. godine, a ranih osamdesetih Vudi je počeo da stupa u kontakt s ocem. Nije ga video samo kao ubicu, nego kao nekoga s kim se može sprijateljiti.

Kada je počeo ozbiljno da zarađuje potrošio je dva miliona dolara pokušavajući da ocu izdejstvuje novo suđenje. Inače, narkodiler Ćagra je oslobođen iako je naručio ubistvo. Navodno je u sistemu zaštite svedoka jer je počeo da cinkari druge kolege.

Vudi često govori da prema zakonu "ako je Čagra nevin, onda je i moj otac nevin", ali sud se s time nije složio. Harelson takođe tvrdi da je njegovog oca uvežbavala CIA. Čarls Harelson je tako, u jednom trenutku svog života rekao da je on "ubio Džona F. Kenedija".

Niko mu nije verovao i on je to kasnije povukao, ali mnogi forenzičari i istražitelji tvrde da je Harelson zaista bio jedan od troje "lutalica" koji u misteriozno uhapšeni (iako za to nema dokaza) i fotografisani direktno nakon ubistva predsednika.

Harelson stariji je 2007. umro u zatvoru od srčanog udara. Iako je bio ubica, Vudi se, kaže, uvek s njim slagao i ovaj mu je, čak, bio uticaj u životu.

- Rođen sam na očev rođendan. U Japanu postoji verovanje da ako ste tako rođeni onda niste slični ocu, nego jeste svoj otac - rekao je Vudi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.