AMERIKANCI JE PRITVORILI, ONA UMRLA OD ŠOKA I DEHIDRATACIJE! Devojčica (7) iz Gvatemale doživela srčani zastoj
Migranti pokušavaju da uđu u SAD, Foto: Reuter

užas na granici sa meksikom

AMERIKANCI JE PRITVORILI, ONA UMRLA OD ŠOKA I DEHIDRATACIJE! Devojčica (7) iz Gvatemale doživela srčani zastoj

Devojčicu i njenog oca prošle je sedmice privela američka granična policija, a 7-godišnjakinja je umrla zbog dehidracije i šoka

Objavljeno:

Devojčica (7) iz Gvatemale, koja je sa svojim ocem ilegalno pokušala da pređe granicu Meksiko - SAD, umrla je zbog dehidracije ubrzo nakon što su privedeni, javlja "The Washington Post".

Devojčicu i njenog oca prošle je sedmice privela američka granična policija, a 7-godišnjakinja je umrla zbog dehidracije i šoka.

Prema izveštaju američke granične policije (CBP), 7-godišnjakinja i njen otac privedeni su 6. decembra u 22 sata po lokalnom vremenu. Bili su die grupe od 163 migranta koji su pokušali da pređu granicu.

Devojčicu su helikopterom prevezli u dečiju bolnicu u El Pasu, ali ona je doživela srčani zastoj.

- Pokušali smo joj pomoći, ali nije se oporavila. Umrla je u bolnici - rekli su iz CBP-a.

Američka granična policija nije objavila ime i prezime devojčice. Trenutno provode istragu jer žele da provere jesu li medicinski službenici pravilno sledili proceduru.

Jedan od protokola je da se migrantima koji su privedeni dodeli nužna porcija hrane i vode, a za sada je upitno je li devojčica bila nahranjena i jesu li je pregledali medicinski službenici pre nego što je dobila napad.

- Izražavamo iskreno saučešće porodici devojčice - izjavio je portparol granične policije Andrej Mehan.

Organizacija "ACLU Border Rights Center" okrivila je CBP za smrt 7-godišnjakinje.

- To se dogodilo zbog nedostatka odgovornosti i zbog kulture okrutnosti karakteristične za CBP. Sama činjenica da im je trebalo sedam dana da izađu s ovim u javnost samo je dokaz kolika je razina netransparentnosti američke granične policije. Zahtevamo detaljnu istragu, želimo saznati kako se ovakva tragedija uopšte mogla dogoditi i tražimo ozbiljne reforme kako bi se sprečili smrtni slučajevi u budućnosti - izjavila je Sintija Pompa iz organizacije "ACLU Border Rights Center".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.