Preti nam katastrofa: Upozorenje na koje niko ne obraća pažnju! (FOTO) (GIF)

voda koja život znači

Preti nam katastrofa: Upozorenje na koje niko ne obraća pažnju! (FOTO) (GIF)

U protekloj deceniji kopno je upilo 3,2 biliona tona vode, zbog čega su slivovi velikih reka postali bogatiji dok su sušni delovi sveta postali su još sušniji
Objavljeno:

NASA je objavila zabrinjavajuće istraživanje koja potvrđuje da će svet u budućnosti imati ozbiljnih problema zbog otapanja lednika. Hidrolog Džej Familjeti tvrdi da suvi krajevi Zemlje postaju sve suvlji, a vlažni krajevi još bogatiji vodom. Jeziva prognoza: Do 2050. godine u okeanu će da bude više bačenih flaša nego riba! (VIDEO) U protekloj deceniji kopnene površine naše planete upile su dodatnih 3,2 biliona tona vode u tlo, jezera i podzemne izvore. I dok su slivovi velikih reka postali bogatiji vodom, neki delovi Indije, Kine, Bliskog istoka i Severne Afrike postali su još sušniji.

- Ako spojimo rezultate ovih istraživanja sa prethodnim radovima o padu nivoa podzemnih voda, otkriva se globalna katastrofa u nastajanju, oko koje se malo toga preduzima - rekao je Familjeti.
Iako je 71 odsto zemljine površine pod vodom, velika većina toga je slana voda. Tek oko 0,007 odsto vode na Zemlji je dostupno čovečanstvu za svakodnevne potrebe. Procena je da će do 2025. godine 1,8 milijardi ljudi patiti od nestašice vode.
(Espreso.co.rs / Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.