Sve pršti od bombi: Rusi prže džihadiste u Siriji, 18 letova za 24 sata! (FOTO)

SAD NEMA STAJANJA

Sve pršti od bombi: Rusi prže džihadiste u Siriji, 18 letova za 24 sata! (FOTO)

Trećeg dana po aktivnom uključivanju ruske avijacije u sirijski sukob, nastavljeno je s gađanjem uporišta Islamske države
Objavljeno: 13:59h

Vojni avioni za koje se veruje da su ruski, bombardovali su sinoć grad Karjatain u centralnoj Siriji koji se u poslednja dva meseca nalazi pod vlašću Islamske države, prenosi Rojters saopštenje opozicione Opservatorije za ljudska prava.

Ruska avijacija prvi put je gađala provinciju Raka u Siriji i ubila najmanje 12 džihadista. Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je u četvrtak uveče gađana grad, koja se smatra sedištem Islamske države, i skriveno komandno mesto džihadista, jugoistočno od grada.
Portparol ruskog Ministarstva odbrane general Igor Konašenkov izjavio je da su ruski avioni u ukupno osam napada gađali još četiri položaja džihadista u provincijama Hama i Idlib.
Ruska avijacija u Siriji je u poslednja 24 časa imala 18 poletanja, uključujući 10 noćnih u kojima je bombardovano sedam lokacija, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane. Svi udari su izvedeni na Islamsku državu, iako je ranije bilo i drukčijih informacija. Rusija uništila komandni centar ISIS u Siriji, panika među džihadistima! (FOTO) (VIDEO) Najmanje sedam civila, među kojima dvoje dece, poginulo je u sirijskoj provinciji Idlib koju su u četvrtak bombardovali ruski avioni, saopštila je danas sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.
"Najmanje sedam civila, među kojima dvoje dece poginulo je u ruskom bombardovanju distrikta Džabal el Zavija, gde se nalazi ogranak Al Kaide i nekoliko islamističkih grupa", navodi se u saopštenju koje prenosi Beta.

trajati tri do četiri meseca
samo položaje Islamske države
jedino uz pomoć Rusije

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.