RUSIJA SE OPASNO NAORUŽAVA: Crnomorska flota dobija LUDAČKI raketni brod (VIDEO)
Crnomorska flota, Foto: Youtube/Printscreen/Телеканал Звезда

NEMA IGRE SA NJIMA

RUSIJA SE OPASNO NAORUŽAVA: Crnomorska flota dobija LUDAČKI raketni brod (VIDEO)

Siguran sam da će novi brod ubrzo početi sa realizacijom zadataka u dalekim i bliskim morskim zonama - rekao je viceadmiral

Objavljeno:

Crnomorska flota Rusije dobiće novi raketni brod ''Orehovo Zujevo“, naoružan krstarećim raketama velikog dometa ''kalibar“, saopštila je pres-služba flote. Svečana ceremonija prijema novog broda u sastav flote održana je danas u Sevastopolju.

Podizanje andrejevske zastave na novom brodu je ''nastavak realizacije planova za modernizaciju flote“, izjavio je na ceremoniji komandant Crnomorske flote Rusije viceadmiral Aleksandar Mojsejev.

On je podsetio da će do kraja decembra u sastav Crnomorske flote ući novi patrolni brod ''Vasilij Bikov'', a 2019. godine patrolni brod ''Dmitrij Rogačov'', remorker ''Ivan Antonov'' i brzi transportno-desantni čamac novog projekta.

- Očigledno je da Crnomorska flota postaje sve jača, što znači da i Rusija na jugu takođe postaje jača. Siguran sam da će novi brod ubrzo početi sa realizacijom zadataka u dalekim i bliskim morskim zonama - rekao je viceadmiral.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.