Papa o borbi protiv Zike: Kontracepcija može, pobačaj je zlo! (FOTO)

MERE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE

Papa o borbi protiv Zike: Kontracepcija može, pobačaj je zlo! (FOTO)

Govoreći o prevenciji Zika virusa, Franja rekao da za razliku od abortusa "izbegavanje trudnoće nije apsolutno zlo" i dodao da bi u nekim slučajevima kontracepcija mogla da bude "manje zlo"
Objavljeno: 11:09h
Papa Franja je u četvrtak izgleda otvorio vrata za moguće ograničeno
omekšavanje zabrane kontracepcije Katoličke crkve zbog virusa zika , javile su agencije.
Zika, panika: Ozloglašeni virus koji napada bebe došao i u Evropu! (FOTO) (VIDEO) On je na pitanje o načinima borbe protiv epidemije zike u avionu na povratku iz Meksika rekao novinarima da je pobačaj zlo, dok je kontracepcija manje zlo .
Papa je kategorički odbacio da bi pobačaj mogao da bude dopušten za trudnice zaražene zikom koje strahuju da bi mogle da rode dete s mikrocefalijom, javlja Rojters. -
Pobačaj nije manje zlo. To je zločin. To je ubijanje jedne osobe kako bi se spasila druga. To je ono što mafija čini - izjasnio se Franja protiv takve prakse.
Katolička crkva sa 1,2 milijarde vernika u svetu uči kako je pobačaj zločin
jer život počinje u trenutku začeća. Crkva uči kako je kontracepcija pogrešna jer ništa ne bi smelo da zaustavlja prenošenje života .
Franjo je rekao da za razliku od pobačaja "izbegavanje trudnoće nije apsolutno zlo" te dodao da bi u "određenim slučajevima" kao što je presedan koji je šezdesetih postavio papa Pavle VI zbog časnih sestara u Africi , da bi se sačuvale od silovanja vojnika.
Vanredni slučajevi ne dovode u pitanje doktrinu Vatikana , koji se uvek borio potiv pobačaja i kontacepcije, ali ih nikada nije izjednačavao po težini greha. - Takođe pozivam lekare da preduzmu sve za pronalaženje vakcine - dodao je u vezi sa Zikom.
UN je tražio početkom februara od zemalja zahvaćenih virusom zika , koji izaziva deformacije fetusa , da dozvoli ženama pristup kontracepciji i pobačaju . Međutim, to je sporna preporuka za latinoameričke vlade , duboko podeljene između privrženosti katoličkoj doktrini i želji da spreče širenje zaraze. Zika u 25 slika: Kako izgleda borba protiv jezivog virusa koji pogađa bebe! (FOTO) Predstavnik Vatikana u Ujedinjenim nacijama , nadbiskup Bernardito Auza je u utorak u podsetio da je seksualna apstinencija najbolji način izbegavanja zaraze. (Espreso.co.rs / 24.hr )

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.