Domovinu nisu ni videli: Avganistanska deca rođena u pakistanskom izbeglištvu (FOTO)

NADA IPAK POSTOJI

Domovinu nisu ni videli: Avganistanska deca rođena u pakistanskom izbeglištvu (FOTO)

Deca u blatu, prljava ali sa osmesima na licima. Voda i blato oko svake kuće njihova je svakodnevica
Objavljeno:

Prljava i izmorena lica pokazuju stvarno stanje avganistanskih izbeglica u izbegličkim naseljima u blizini pakistanskog glavnog grada Islamabada. U ovim naseljima nalaze se već niz godina, a njihova borba za opstanak i dalje traje. Najokrutniji taliban: Ubija sve što mu se nađe na putu! (VIDEO)

Uprkos činjenici da se svake godine hiljade izbeglica vrati iz Pakistana u Avganistan ima i onih koji odlučuju da ostanu, jer u rodnoj zemlji nemaju posao ni uslove za život. Prljava deca u blatu koje ih okružuje igraju se sa improvizovanim igračkama.
O Avganistanu govore kao o zemlji koja je od 1979. godine zahvaćena ratom, terorizmom i borbama za vlast, a deo "srećnijih" stanovnika te zemlje uspeo je da pobegne u susedni Pakistan.
Prvi talas avganistanskih izbeglica stigao je u Pakistan tokom osamdesetih bežeći od sovjetske okupacije. U Pakistanu, u vrlo teškim uslovima živi 1,4 miliona neregistrovanih izbeglica iz susednog Avganistana.
Oni žive u izolovanim izbegličkim kampovima, i iako se znatan deo njih rodio i poslednjih 30 godina živi u Pakistanu vlasti ih i dalje smatraju izbjeglicama.
(Espreso.co.rs / AA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.