TAJNA VEZA TRAMPA I SAUDIJACA: Otkriven još jedan razlog zašto američki predsednik štiti Salmana!
Susret na samitu G20, Foto: Reuter

novac je uvek razlog

TAJNA VEZA TRAMPA I SAUDIJACA: Otkriven još jedan razlog zašto američki predsednik štiti Salmana!

Da li je Tramp ovako prekršio ustav?

Objavljeno:

Firma za lobiranje koju finansira Saudijska Arabija bukirala je na stotine soba u Trampovom hotelu u Vašingtonu nedugo nakon predsedničkih izbora 2016, otkriva "Vašington post".

"Korvis/MSLGrupa" dugo je predstavnik Saudijse Arabije u SAD. Oni su zakupili preko 500 noći u Trampovom hotelu za američke veterane, koje je pozvala u Vašington kako bi se suprostavili jednom zakonu.

"Vašington post" navodi da su potrošili 270,000 dolara za šest grupa veterana koji su odsedali u hotelu čiji je vlasnik i danas Donald Tramp.

Veterani je trebalo da lobiraju protiv zakona o sponzorisanju terorizma, koji je implicirao da i saudijska vlada ima određenu krivicu za napade 11. septembra 2001.

- Konačno je sve imalo smisla kada sam saznao da su Saudijci sve plaćali - rekao je Henri Garsija, veteran američke mornarice koji je učestvovao u svemu.

Lobisti su ipak naglasili da su odsedali u Trampovom hotelu zbog popusta koje je nudio, ne da bi zapravo podržavali Trampa. Ali, "Post" piše da je cena jednog noćenja u hotelu bila nimalo povoljnih 768 dolara.

Veruje se da je Tramp ovako prekršio Ustav koji zabranjuje "donacije stranih ili domaćih vlada predsedniku", a narušava i fer konkurenciju, zbog čega su podnete dve tužbe.

U tužbama se traži i uvid u poreska dokumenta, i ako postanu javna, mogu dati jasniju sliku o tome odakle Donald Tramp ubira svoj novac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.