RACIJE ŠIROM EVROPE DOVELE DO HAPŠENJA 90 OSOBA: Policija povela bitku protiv ozloglašenog KLANA NDRANGETA!
Hapšenja su sprovedena širom Evrope (ilustracija), Foto: EPA/ELISABETTA BARACCHI

TRGUJU KOKAINOM

RACIJE ŠIROM EVROPE DOVELE DO HAPŠENJA 90 OSOBA: Policija povela bitku protiv ozloglašenog KLANA NDRANGETA!

Ndrangeta je jedina mafijaška orgnizacija prisutna na svim kontinentima

Objavljeno:

Vlasti u Nemačkoj, Italiji, Belgiji i Holandiji sprovode danas koordinisane racije usmerene na italijansku mafiju u tim zemljama, javila je nemačka savezna policija.

Kako se navodi u saopštenju više osoba je uhapšeno u racijama sprovedenim rano jutros vezanim za klan Ndrangeta, organizovanu kriminalnu grupu baziranu u južnoj Italiji.

U Nemačkoj su glavne operacije bile u državi Severnoj Rajni Vestfaliji koja se graniči s Holandijom i Belgijom, i u Bavarskoj na jugu.

Nemačka policija navodi da operacijom koordiniše Eurodžast (Eurojust), evropska agencija koja se bori protiv prekograničnog organizovanog kriminala.

Racije su kuilminacija istrage nazvane Polino pokrenute 2016. protiv kriminalne grupe Ndrangeta zbog navoda o trgovine kokainom, pranja novca, podmićivanja i nasilja, saopštio je Eurodžast.

Italijanska policija saopštila je danas da je oko 90 osoba osumnjičenih da su članovi kalabrijske mafije Ndrangeta uhapšeni jutros u velikoj policijskoj akciji u više zemalja Evrope i Latinske Amerike.

Uhapšeni se sumnjiče za teška dela medju kojima udruživanje radi međunarodne trgovine drogom, mafijaškog udruživanja i druga, navela je italijanska policija.

Italijanska policija je navela da su te osobe uglavnom delovale u južnoj italijanskoj oblasti Redjo di Kalabrija.

Za kasnije danas najavljena je konferencija za novinare u Hagu, gde je sedište Eurodžasta.

Ndrangeta je jedina mafijaška orgnizacija prisutna na svim kontinentima, u zapadnoj Evropi, Severnoj, centralnoj i južnoj Americi, Africi i sada se širi u istočnu Evropu i Aziju, nedavno je rekao stranim novinarima u Rimu specijalni tužilac za borbu protiv mafije Nikola Grateri.

Za Ndrangetu koja je uzela ime od starogrčke reči "hrabrost", važi da je prevazišla sicilijansku i napolitansku mafiju zahvaljujući trgovini kokainom iz Latinske amerike.

Italijanska policija juče je u opsežnim operacijama uhapsila oko 45 osumnjičenih članova sicilijanske mafije uključujući i novog šefa Setima Minea, naslednika Tota Rina koji je umro u zatvoru prošle godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.