MENJAO ZAKONE O MEDIJIMA DA BI IZVEŠTAVALI POZITIVNO O NJEMU! Netanjahu ponovo optužen za korupciju
Benjamin Netanjahu, Foto: EPA/GALI TIBBON

nova tužba

MENJAO ZAKONE O MEDIJIMA DA BI IZVEŠTAVALI POZITIVNO O NJEMU! Netanjahu ponovo optužen za korupciju

Policija tvrdi da ima dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Netanjahua i njegove supruge Sare za primanje mita i prevare

Objavljeno:

Izraelska policija predložila je tužilaštvu da podignu optužnicu protiv premijera Benjamina Netanjahua zbog mita, što predstavlja još jedan problem sa zakonom dugogodišnjeg lidera Izraela uoči izbora iduće godine, javlja Asošiejted pres.

Policija je ovaj predlog podnela posle duge istrage o odnosima Netanjahua sa Šaulom Elovičem, glavnim akcionarem izraelskog telekomunikacionog giganta Bezek.

Kako se navodi u saopštenju policije, pronađeno je dovoljno dokaza da su Netanjahuovi saradnici uspeli da izvrše promene regulatornih pravila koje su donele stotine milione Bezeku, a zauzvrat je, zahvaljujući negovim vezama sa Elovičem, kompanijin popularni sajt Vala pozitivno izveštavao o njemu.

Netanjahu je odbacio ove optužbe, ali sada sve zavisi od državnog tužioca da li će protiv njega podići optužnicu za korupciju, koja će biti jedna od glavnih tema predstojeće izborne kampanje.

Policija tvrdi da ima dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Netanjahua i njegove supruge Sare za primanje mita i prevare, kao i protiv Eloviča, članova njegove porodice i članova uprave Bezeka.

Policija je ranije predložila tužilaštvu da podigne optužnicu protiv Netanjahua u još dva slučaja korupcije, što je on takođe odbio kao lov na veštice koji su organizovali mediji.

- Predlozi policije koji se odnose na mene i moju suprugu nikoga ne iznenađuju. O njima je odlučeno i prosleđeno u javnost pre nego što je istraga i počela - naveo je u svom saopštenju izraelski premijer.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.