TRAMP ODUSTAO OD TRGOVINSKOG RATA SA KINOM! Sklopljeno primirje na G20 samitu!
Tramp i Đinping postigli dogovor, Foto: AP

ukinuo carine

TRAMP ODUSTAO OD TRGOVINSKOG RATA SA KINOM! Sklopljeno primirje na G20 samitu!

Kaznene carine na pojedinu kinesku robu u vrednosti od 200 milijardi dolara trebalo je da budu povećane sa 10 odsto na 25 odsto od 1. januara

Objavljeno:

Kina će smanjiti i ukinuti carine na američke automobile, rekao je sinoć američki predsednik Donald Tramp.

On je to izjavio dan pošto je s kineskim predsednikom Si Đinpingom dogovorio primirje na američko-kineskom trgovinskom ratu na radnoj večeri na margini samita G20 u Buenos Ajresu.

- Kina je prihvatila da smanji i ukine carine na vozila koja stižu u Kinu iz SAD. Trenutno su te carine 40 odsto - napisao je na Tviteru američki šef države.

Predsednici SAD i Kine Donald Tramp i Si Đinping postigli su u Buenos Ajresu dogovor da se suspenduje uvođenje najavljenih kaznenih američkih carina na kinesku robu u vrednosti od 200 milijardi dolara.

- Carine su suspendovane na 90 dana a dve zemlje će "odmah početi pregovore o strukturnim promenama" o zaštiti intelektualne svojine, sajber kradji i o drugim prioritetima SAD - rekla je posle postignutog dogovora predstavnica za štampu Bele kuće Sara Hakabi Sanders.

Kaznene carine na pojedinu kinesku robu u vrednosti od 200 milijardi dolara trebalo je da budu povećane sa 10 odsto na 25 odsto od 1. januara, a Tramp je razmatrao i uvođenje takvih carina na još neke kineske proizvode.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.