FRANCUSKA UVODI VANREDNO STANJE?! Protesti prerasli u ULIČNI RAT! 133 povređeno, 412 uhapšeno! (VIDEO)
Francuska razmatra uvođenje vanrednog stanja, Foto: Reuters/EPA/AP

PARIZ U PLAMENU!

FRANCUSKA UVODI VANREDNO STANJE?! Protesti prerasli u ULIČNI RAT! 133 povređeno, 412 uhapšeno! (VIDEO)

U Parizu su u subotu, trećeg vikenda zaredom, izbili sukobi demonstranata i policije tokom protesta "žutih prsluka" zbog povećanja taksi na gorivo

Objavljeno: 02.12.2018. 18:51h
  • 2

Francuska razmatra da uvede vanredno stanje da bi se sprečilo ponavljanje jednog od najvećih nereda u poslednjih više od 10 godina, rekao je danas portparol francuske vlade Benžamin Grivo.

MUP Francuske saopštio je da su tokom ovih najgorih gradskih protesta u poslednjih nekoliko godina povređene 133 osobe, a 412 je uhapšeno.

Francuska vlada poziva miroljubive demonstrante da dođu za pregovarački sto, dodao je portparol.

Grupa maskiranih mladih ljudi, od kojih su neki imali metalne šipke, napravila je u subotu nered na ulicama Pariza, paleći na desetine automobila i barikada.

"Moramo da razmotrimo mere koje će se preduzeti da se ovi incidenti ne ponove", rekao je Grivo radiju Evropa 1.

Upitan da li će se uvesti vanredno stanje, Grivo je rekao će da predsednik, premijer i ministar unutrašnjih poslova razmotriti sve opcije na sastanku koji će biti održan danas.

Tokom protesta Žutih prsluka u subotu su uhapšene najmanje 224 osobe u Parizu, i to pre svega u okolini Jelisejskih polja.

U Parizu su u subotu, trećeg vikenda zaredom, izbili sukobi demonstranata i policije tokom protesta "žutih prsluka" zbog povećanja taksi na gorivo.

Pojedini demonstranti napali su policajce u retko kad viđenom nasilju u centru Pariza. Policija je uzvratila neverovatnom brutalnošću.

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media