ONO KAD TI TRAMP DOLAZI U GRAD: Vlada proteruje stanovnike iz Buenos Ajresa zbog G20 samita!
Građani su besni, Foto: Reuter

drastične mere

ONO KAD TI TRAMP DOLAZI U GRAD: Vlada proteruje stanovnike iz Buenos Ajresa zbog G20 samita!

Građane su zamolili da odu na produženi vikend

Objavljeno: 13:15h

Glavni grad Argentine Buenos Ajres biće potpuno zatvoren od četvrtka, od kada će grad biti domaćin G20 samita.

Svi letovi i vozovi sa Buenos Ajres biće preusmereni, podzemna železnica i javni prevoz biće otkazani. Međutim, u gradu će se istovremeno održati oko 33 anti-G20 skupova.

Petak je proglašen nacionalnim praznikom, a vlada predsednika Maurisija Makrija savetovala stanovnike grada da ga napuste za vreme samita.

- Preporučujemo vam da iskoristite produženi vikend da odete. Idite u četvrtak je će grad postati jako kompikovan - rekla je ministarka sigurnosti Patrisija Bulrih.

Otkazivanje javnog prevoza neće biti uvedeno samo u Buenos Ajresu, već i u okolini grada, a posledice će na koži osetiti 12 miliona građana.

U Argentini vlada napeta situacija, a samo prošle nedelje imali su 4 lažne dojave bombe u senatu, američkoj amabasadi i drugim javnim institucijama.

Takođe protivnici samite organizuju proteste koji su već blokirali saobraćaj. Argentinskim policijskim i vojnim snagama pomažu i Amerikanci.

Posebna kontraverza na samitu biće prisustvo saudijskog princa Muhameda bin Salmana, koga su mnogi svetski lideri osudili zbog ubistva novinara Džamala Kašogija.

Ipak, predsednik SAD Doland Tramp rekao je da je spreman da se sastane sa princom. Saudijska delegacija dolazi u šest aviona, dok većina ostalih lidera dolazi u jednom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Guardian.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.