NAPETA SITUACIJA NA KRIMU: Rusi pucali na Ukrajince i oterali ih! NOVI RAT NA POMOLU?! (VIDEO)
Rusija se ne oglašava, Foto: AP

napeto

NAPETA SITUACIJA NA KRIMU: Rusi pucali na Ukrajince i oterali ih! NOVI RAT NA POMOLU?! (VIDEO)

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je sa ruskog broda ispaljena raketa prema grupi ukrajinskih brodova u Kerčkom prolazu

Objavljeno:

Kako je navedeno, oštećen je jedan brod, jedan pripadnik ukrajinske mornarice je povređen, a sa ukrajinskih brodova je uzvraćena vatra.

Ruski mediji i rusko Ministarstvo odbrane se, za sada, nisu oglasili tim povodom.

Rusija je sprečila tri broda ukrajinske mornarice da uđu u Azovsko more kroz Kerčki moreuz tako što su ispod mosta postavili veliki teretni brod, javili su danas ruski mediji.

Nešto ranije su se Rusija i Ukrajina međusobno okrivile za kršenje međunarodnog zakona nakon što su ruski graničari pokušali da zaustave ukrajinske brodove da plove oko Krima na putu ka matičnoj luci.

Ruska televizijska stanica "Rusija 24" javila je da prolaz ispod mosta preko Kerčkog moreuza nedaleko od Krima u potpunosti blokiran.

Takođe, prema informacijama, Rusija je poslala i borbene avione Su-25 radi "dodatne sigurnosti".

Ranije danas, Pogranična služba ruskog FSB na Krimu saopštila je da su tri ukrajinska ratna broda nezakonito prešla granicu ruske države ušavši u njene teritorijalne vode, te da su izveli opasne manevre.

Incident na Crnom moru odražava tenzije koje rastu izmedju Moskve i Kijeva oko Azovskog mora na čije vode obe države polažu pravo, navodi Rojters.

Ukrajinska ratna mornarica saopštila je ranije danas da je poslala dva mala artiljerijska broda i brod tegljač iz luke u Odesi ka luci u Mariupolju, što zahteva putovanje Crnim morem kroz Kerčki prolaz u Azovsko more.

U saopštenju je navedeno da su brodovi ruske pogranične obalske straže pokušali da zaustave malu flotu naletanjem na tegljač i naneli mu manju štetu, i da je taj incident pokazao da se Rusija ponaša agresivno i nezakonito.

Kijev je, navodi britanska agencija, negirao da nije unapred dao obaveštenje.

BONUS VIDEO: Emisija Kratki espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.