LEDENI PUTINOV ŠOK KOJI NEMCI NISU ZABORAVILI: Imam 12 metaka, jedan sam sačuvao za sebe, 11 je za vas!
Odlučan još u mladosti, Foto: AP

neustrašiv

LEDENI PUTINOV ŠOK KOJI NEMCI NISU ZABORAVILI: Imam 12 metaka, jedan sam sačuvao za sebe, 11 je za vas!

Vladimir Putin naoružan pištoljem sa dvanaest metaka izašao pred demonstrante i na tečnom nemačkom rekao: Ovo je sovjetska teritorija i vi stojite na našoj granici

Objavljeno: 19:51h

Od ronjenja za drevnim amforama do lova na tigrove, ruski predsednik Vladimir Putin godinama brižljivo gradi imidž akcionog heroja.

Ipak, priča koja se širi društvenim mrežama zaista izgleda kao scene iz holivudskog blokbastera – Putin koji je sam, naoružan jednim pištoljem sa dvanaest metaka, branio zgradu Štazija od naleta besnih demonstranata posle pada Berlinskog zida.

A najneverovatniji detalj jeste što je priča zapravo – istinita. Te 1989. godine Putin je, kao major KGB služio u Drezdenu. Radio je ruku pod ruku sa tamošnjim Štazijem. Kada je Berlinski zid pao, današnji predsednik Rusije bio je jedan od nekolicine sovjetskih državljana koji se lice u lice sreo sa demonstrantima nestrpljivim da okončaju decenijsku podelu Nemačke.

Nakon što su razorili kancelariju Štazija, uputili su se prema zgradi u kojoj su bili smešteni Putin i njegove kolege iz KGB. Major Putin tada je uspeo da odbrani zgradu, a na njegovoj strani između ostalog bio je i neumoljivi argument u vidu napunjenog pištolja. Hrabro je izašao pred masu i obratio im se na tečnom nemačkom jeziku.

– Ovo je sovjetska teritorija i vi stojite na našoj granici – rekao je Putin.

– Imam 12 metaka i svi su puni, jedan sam ostavio za sebe, ostali su za vas – nastavio je on.

– Ozbiljan sam kada kažem da ću pucati na svakoga ko ugrozi naš posed.

Svedoci kažu da je Putin te reči izgovorio sa ledenom sigurnošću po kojoj će kasnije postati poznat. Nema sumnje da bi se gomila razišla i mnogo brže da su znali da će čovek pred njima uskoro postati jedan od najmoćnijih ljudi na svetu.

BONUS VIDEO: Emisija Kratki espreso

(Espreso.co.rs / Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.