Kontroverzna tvrdnja: Za deformacije kod beba kriva američka kompanija, a ne Zika virus!

nova teorija zavere?

Kontroverzna tvrdnja: Za deformacije kod beba kriva američka kompanija, a ne Zika virus!

Neurološki poremećaj koji dovodi do razvoja abnormalnih lobanja i mozgova povezan je sa jednim pesticidom pre nego sa Zika virusom, tvrde argentinski lekari
Objavljeno: 09:29h

Jedna od traženijih informacija na internetu ovih dana tiče se izveštaja u kome se tvrdi da je verovatnije da je nagli porast mikrocefalije, retkog neurološkog poremećaja koji dovodi do razvoja abnormalnih lobanja i mozgova, povezan sa jednim pesticidom nego sa Zika virusom. Zika u 25 slika: Kako izgleda borba protiv jezivog virusa koji pogađa bebe! (FOTO) Reč je o Piriproksifenu - larvacidu koji napada komarce koji prenose Zika virus. Proizvodi ga "Sumitomo Chemical", fabrika povezana sa poljoprivrednim divom Monsanto.

- U područjima u kojima živi većina bolesnih osoba, primenjuje hemijski larvacid koji proizvodi malformacije kod komaraca. Upravo taj otrov država stavlja i u vodu za piće koju koristi pogođeno stanovništvo - piše u izveštaju koji je prošle nedelje objavila argentinska grupa "Lekari u zaprašivanim gradovima". Oni navode da nije slučajnost što je mikrocefalija izražena upravo u područjima Brazila gde je bio korišćen piriproksifen, dok u Kolumbiji Zika virus nije prouzrokovao navedeni neuroporemećaj iako je ta zemlja druga po broju zaraženih virusom. U reakciji na izveštaj, brazilska savezna država Rio Grande do Sul je suspendovala korištenje Piriproksifena do daljeg.
Postoje indicije koje navode da bi piroproksifen u brazilskoj vodi za piće mogao da poveća rizik od mikrocefalije. Ta veza je time jača, zbog činjenice da još ne postoji dokazana uzročno-posledična veza između samog Zika virusa i tog neurološkog poremećaja. Svetska zdravstvena organizacija tvrdi da će, za koju nedelju, biti potvrđena definitivna veza između Zike i mikrocefalije. Dve odvojene studije, od prošle nedelje, pronašle su dokaze o postojanju Zika virusa u moždanom tkivu abortiranih fetusa i beba koje su umrle odmah nakon rođenja, a koje su imale mikrocefaliju, navode mediji. (Espreso.co.rs / Net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.