HOĆE LI ORBAN IZRUČITI GRUEVSKOG MAKEDONIJI? Ova njegova izjava govori sve!
Orban štiti Gruevskog, Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI / Reuter

odbegli premijer

HOĆE LI ORBAN IZRUČITI GRUEVSKOG MAKEDONIJI? Ova njegova izjava govori sve!

U Mađarsku je Gruevski stigao preko Albanije, Crne Gore i Srbije, uz pomoć osoblja mađarskih diplomatskih predstavništava u tim zemljama

Objavljeno:

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da će razmotriti i izneti svoj stav o zahtevu makedonskih vlasti za izručenje bivšeg premijera Nikolu Gruveskog koji je pobegao u Mađarsku.

Orban je u izjavi za mađarski radio rekao da je Gruevski koji je nedavno napustio Makedoniju kako bi izbegao zatvorsku kaznu i tražio azil u toj zemlji, saveznik Mađarske koji zaslužuje dobar tretman, javila je agencija AP.

Mađarski premijer, koji je 2015. godine izgradio ograde na granici kako bi sprečio ilegalni ulazak migranata, rekao da bi bez slične migrantske politike Gruveskog, koji je bio premijer Makedonije od 2006. do 2016. godine, "bilo mnogo teže, ako ne i nemoguće zaštiti mađarsku granicu".

Bivši makedonski premijer, koji je osuđen na dve godine zatvora i protiv kojeg se vode još četiri sudska postupka i više istraga zbog kriminala i korupcije u vreme dok je bio na vlasti, ilegalno je napustio Makedoniju 11. novembra.

U Mađarsku je stigao preko Albanije, Crne Gore i Srbije, uz pomoć osoblja mađarskih diplomatskih predstavništava u tim zemljama.

bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.