MERKELOVA I MAKRON U VAGONU U KOM SU PORAŽENI NEMCI: Lideri obeležili 100 godina od kraja Prvog svetskog rata!
Angela Merkel i Emanuel Makron, Foto: EPA

na mestu primirja

MERKELOVA I MAKRON U VAGONU U KOM SU PORAŽENI NEMCI: Lideri obeležili 100 godina od kraja Prvog svetskog rata!

Dvoje lidera su u replici originalnog vagona da pohvalili evropski mir i na ličnom primeru želeli da pokažu kako zemlje koje su bile ljuti neprijatelji treba da ostanu na putu mira

Objavljeno:

Predsednik Francuske Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel danas su održali komemoraciju u vagonu postavljenom severno od Pariza, na mestu gde su pre jednog veka poraženi Nemci.

Tu su saveznici okončali Prvi svetski rat.

Dvoje lidera su u replici originalnog vagona da pohvalili evropski mir i na ličnom primeru želeli da pokažu kako zemlje koje su bile ljuti neprijatelji treba da ostanu na putu mira.

Navodi se da je Merkelova čak prislonila glavu na Makronovu dok su stajali, a predsednik Francuske ju je sa naklonošću uzeo za ruku nakon što su se upisali u knjigu utisaka postavljenu u vagonu gde je potpisano primirje kojim je okončan rat.

Anglea Merkel i Emanuel Makron
Anglea Merkel i Emanuel Makronfoto: AP

Makron je posle toga, razgovarajući sa mladim ljudim koji su bili tu prisutni, kazao da su on i Merkelova želeli da obeleže 100 godina od kraja Prvog svetskog rata zato što su vojnici koji su stradali u tom ratu bili "tek nešto stariji" od okupljene omladine.

Bonus video

Kratki espreso, osma emisija!

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.