ŽENA SA 90 GODINA PRVI PUT VIDELA MORE: Njena reakcija će da vas rasplače!
Žena sa 90 godina prvi put videla more, Foto: Printscreen/youtube

iznenađenje

ŽENA SA 90 GODINA PRVI PUT VIDELA MORE: Njena reakcija će da vas rasplače!

Enid Mari Vajd rođena je 1927.

Objavljeno:

Enid Mari Vajd rođena je 1927., što znači da je doživela mnogo toga tokom svog života.

Živela je za vreme velike krize i Drugog svetskog rata, doživjela je politička previranja i nemire u 60-ima te je imala priliku da učestvuje u modnom trendu koji se pojavio u 80-ima, a reč je o jako visokim i bujnim frizurama.

Ujedno je deo generacije koja je gledala prenos sletanja na Mesec, no bez obzira što je na Zemlji provela 90 godina, još jednu stvar nikada nije videla – plažu.

Enid nikada nije osetila mokar pesak pod golim stopalima, nikada joj valovi nisu zapljusnuli noge te nikad nije iskusila radost pravljenja dvorca od peska.

Sada je došlo vreme da se i to promeni budući da su ćerke odlučile da je odvedu na najveće putovanje njenog života.

Neki od nas uzimaju posete na plažu zdravo za gotovo, teško nam je da poverujemo da neko nikada nije bio na plaži. Nije tačno poznato zašto ova baka nikada nije otišla na plažu, ali nakon što joj je 2014. preminuo suprug, njezine su ćeri preuzele brigu za nju i za njezin dugogodišnji problem s plažom.

Enid je uskoro počela da putuje između Kalifornije i Nju Džerzi gde su živele njezine ćerke Džini i Doroti. Tokom tog vremena su njeni prijatelji i porodica smislili predivno iznenađenje. Džini prepričava:

- Mama je prvobitno bila jako zbunjena jer je neko donio kolica, znala je da ih već imamo. Uskoro je shvatila da napokon ide na plažu, da će napokon moći da dotakne pesak i da vidi valove te je bila jako uzbuđena.

Većinom roditelji vode decu na plažu, ali ovde su uloge bile preokrenute. Enid nije mogla da veruje da će napokon moći da uživa u plaži i pesku.

Budući da Enid nije mogla da se kreće lako kao nekada, kretanje joj je omogućeno korištenjem posebnih kolica kojima je došla do vode kroz pesak. Kada su joj noge po prvi put dotakle plažu u Ensenadi, Kalifornija, Enid je počela da plače. Njena ćer Džini je bila jednako emotivna kada je rekla:

- Bilo je neopisivo divno što smo joj mogli da joj damo taj dar, mislila sam da će da bude sretna, ali nisam bila pripremljena na tako veliku reakciju zbog malenog znaka pažnje od prijatelja, porodica i komšija.

Ponekad nas malene stvari podsete na lepotu života. Okean je mesto koje uvek može da nas obraduje, a izraz Enidinog lica dok joj noge dotiču vodu je zaista predivan. Pogledajte samo njeno nasmešeno i radosno lice.

Enid uživa kao nikad pre dok stavlja noge u vodu i radosno je pršće okolo. Pokraj nje je veseli pas koji radosno laje, a Enid ne može zauzdati smeh dok je ćeri vrte na kolicima kroz vodu.

Nikada niste prestari da se radujete kao dete, a Enid je imala priliku još jednom da se obraduje i da se ponaša kao dete pre nego što dođe vreme za odlazak u večnost. Nema veće nagrade za dobro proživljen život nego prilika da provede poseban trenutak sa svojom porodicom.

Enid je toliko uživala u poseti plaži te je odlučila da njen pepeo bude pomešan s pepelom njenog supruga te da ga se raširi po oceanu.

Bonus video:

Osobe sa invaliditetom prodaju uskršnja jaja

(Espreso.co.rs/Magazin.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.