Vatra u Pragu: Goreo Narodni muzej!

borba sa plamenom

Vatra u Pragu: Goreo Narodni muzej!

Na Vaclavskom trgu noćas je izbio veliki požar u staroj zgradi Narodnog muzeja koji su nakon dvočasovnih napora uspele da savladaju sve raspoložive vatrogasne ekipe češke prestonice
Objavljeno: 10:21h

U centru Praga na Vaclavskom trgu noćas je izbio veliki požar u staroj zgradi Narodnog muzeja koji su nakon dvočasovnih napora uspele da savladaju sve raspoložive vatrogasne ekipe češke prestonice uz pomoć specijalnog vatrogasnog helikoptera. Zbog trovanja isparenjima u bolnicu je prebačen jedan član obezbeđenja te zgrade, a niko drugi nije povređen. Moskva gori: U velikom požaru pronađeno 12 sprženih tela! (FOTO) (VIDEO)

- Goreo je krov na desnom krilu zgrade i potkrovlje. Požar je zahvatio 200 kvadratnih metara. Vatrogasci su ostali da gase požar do jutra - kazala je za list Mlada fronta Dnes portparolka praške Vatrogasne službe Pavlina Adamcova.

Zgrada Narodnog muzeja prazna je zato što se renovira i biće otvorena tek naredne godine.

- Zgrada je bila ispražnjena. Nisu u njoj nikakvi eksponati. To je pomalo sreća u nesreći zato što bismo imali veliki problem da se požar desio pre nekoliko godina. Verovatno je požar izbio zbog građevinskih radova na elektroinstalacijama - kazao je jutros češkom radiju Radiožurnal direktor Muzeja Mihal Lukeš.

Tokom dana biće poznata visina štete, a odgovornost za štete tokom renoviranja ima građevinsko preduzeće koje obavlja radove. (Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.