TRAMPE, IDI KUĆI, TI SI KRIV! Predsednik posetio SINAGOGU da oda počast žrtvama, dočekali ga PROTESTI!
Tramp sa Melanijom u Pitsburgu, Foto: Reuter

ZLOČIN U PITSBURGU

TRAMPE, IDI KUĆI, TI SI KRIV! Predsednik posetio SINAGOGU da oda počast žrtvama, dočekali ga PROTESTI!

U blizini sinagoge nalazilo se položeno cveće, sveće i natpisi ispisani kredom, uključujući i mali kamen na kojem je stajao broj "6.000.011", što je broj ubijenih u Holokaustu uz žrtve iz Pitsburga

Objavljeno:

Po jedan kamen i jedan pupoljak bele ruže za svaku žrtvu - tako su predsednik SAD Donald Tramp i njegova supruga Melanija odali počast ubijenima u sinagogi u Pitsburgu, najgorem slučaju antisemitskog nasilja u američkoj istoriji.

AP navodi da su, dok je Tramp juče odavao počast ispred sinagoge "Drvo života", demonstranti koji su okupili u blizini dovikivali šefu Bele kuće da nije dobrodošao tu.

- Trampe, idi kući! - vikali su učesnici protesta održanog nedaleko od mesta gde je ubica Robert Bauers pucao i ubio 11 ljudi uz povike "svi Jevreji moraju da umru".

Agencija navodi da je ova emotivna, disonantna scena održava sve veće podele u američkoj naciji kojoj je Tramp na čelu, naciji obuzetoj nedeljom koju je obeležilo političko nasilje i mržnja, naciji koja juri ka neizvesnim izborima za Kongres na sredini predsedničkog mandata a koji bi mogli da promene smer Trampovog predsedavanja.

Navodi se da su prilikom odavanja počasti žrtvama masakra u sinagogi, odmah iza Trampa i sugrupe išli njegova ćerka Ivanka i zet Džered Kušner, koji su Jevreji.

Muž Ivanke Tramp je Jevrej
Muž Ivanke Tramp je Jevrej foto: Reuter

U blizini sinagoge nalazilo se položeno cveće, sveće i natpisi ispisani kredom, uključujući i mali kamen na kojem je stajao broj "6.000.011", što je broj ubijenih u Holokaustu uz žrtve iz Pitsburga.

Tramp i supruga su kasnije obišli ranjene iz napada koji se oporavljaju u Medicinskom centru Univerziteta u Pitsburgu, nakon čega je kolona vozila sa predsednikom SAD prošla pored nekoliko stotina demonstranata kod kojih je stajao transparent sa natpisom "Ti si kriv".

bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.