Izraelska poslanica dolila ulje na vatru: Palestinci ne postoje, jer Arapi ne izgovaraju P! (FOTO)

Haos u knesetu

Izraelska poslanica dolila ulje na vatru: Palestinci ne postoje, jer Arapi ne izgovaraju P! (FOTO)

Anat Berko iz vladajućeg Likuda uzburkala je ionako burne strasti na Bliskom istoku tokom debate u izraelskom parlamentu
Objavljeno:

Jedna izraelska poslanica izazvala je bes i konfuziju kada je u parlamentu rekla da ne postoji palestinska nacija, jer u arapskom jeziku nema glasa "P". 9 istorijskih bedema koji su branili i delili ljude (FOTO) (VIDEO) Tokom debate u Knesetu o planu opozicione Laburističke partije o odvajanju od Palestinaca, Anat Berko iz vladajućeg konzervativnog Likuda rekla je da "ta pozajmljena reč (Palestina) zaslužuje proveru jer arapski jezik nema glas 'p'", preneli su danas izraelski mediji.

- Šta? Da li su svi to čuli? Ti si idiot - uzvratila je Tamar Zandberg iz levičarskog Mereca. Berko je odgovorila da su to činjenice i da će ih poslati koleginici. Arapski jezik nema glas "p", tako da naziv Palestina na arapskom počinje glasom "f" i izgovara se "Falastin". Poslanik Osama Saadi, iz partije Ujedinjena arapska lista, napustio je skupštinsku salu u znak protesta, javili su izraelski mediji.
Anat Berko je bila potpukovnik u izraelskoj armiji, a radila je i kao gostujući profesor na Univerzitetu Džordž Vašington. Njena specijalnost su kontraterorizam i samoubilački napadi. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.