KO SU BILI PUTNICI SRUŠENOG INDONEŽANSKOG AVIONA? Otkriće MISTERIOZNOG PARA na letu potreslo je javnost! (FOTO)
Potraga za olupinom se nastavlja, Foto: AP

nezapamćena tragedija

KO SU BILI PUTNICI SRUŠENOG INDONEŽANSKOG AVIONA? Otkriće MISTERIOZNOG PARA na letu potreslo je javnost! (FOTO)

Prema indonežanskim vlastima, niko nije preživeo

Objavljeno:

Ranojutarnji let "Lajon era" iz Džakarte za Pangkal Pinang srušio se posle samo 13 minuta leta, nakon što je uzleteo sa 189 putnika.

Prema indonežanskim vlastima, niko nije preživeo.

U avionu je bilo 178 odraslih putnika, dete i dve bebe, a pored sva pilota, bilo je i šest članova osoblja.

Potraga za olupinom aviona se nastavlja.

Avionom "Lajon era" upravljao je Bavje Suneja, pilot iz Indije. Imao je 31 godinu i bio je iz Delhija. Radio je u "Lajon eru" od 2011. Kopilot je bio muškarac po imenu Harvino.

Suneja je imao 6000 sati letenja iza sebe, a njegov kolega 5000, tako da se može reći da su bili iskusni.

Među osobljem je bio jedan tehničar, i troje njih na obuci. Njihova imena su: Šintija Melina, Citra Noivita Angelija, Alvijani Hidajatul Solika, Damajanti Simarmata, Meri Julianda and Deni Maula.

Na aerodromu u Džakarti mogle su se videti potresne scene. Murtado Kurniavan čekao je vesti o svojoj supruzi. Tek su se venčali, a ona je ušla u avion zbog poslovnog puta.

- Ne mogu da živim bez nje, volim je. Poslednju stvar koju sam joj rekao je "pazi se". Uvek sam brinuo kada odlazi negde. Kada sam na TV-u video da se avion srušio, osetio sam slabost u celom telu - rekao je on za medije.

Pogledajte potresne prizore:

BBC je na aerodromu intervjuisao i ženu po imenu Dede. Ona je odvela svoju rođaku Fionu Aju na avion. Fiona je pokušavala da zatrudni veštačkom oplodnjom, pa joj je porodica predložila da se malo skloni iz Džakarte.

- Na aerodromu nam kažu da čekamo vesti, ali prizori u medijima i na TV-u ne izgledaju dobro. Ali i dalje se nadam da će se vratiti, molim se i molim za to - rekla je Dede.

Među stvarima koje su izvučene iz mora izdvojio se jedan Ajfon sa zanimljivom maskom. Na njoj je par koji hoda mostom. Korisnici društvenih mreža uspeli su da tu fotografiju pronađu na Instagramu:

U srušenom avionu bilo je i 20 radnika Ministarstva finansija Indonezije. Oni su radili u Pankal Pinangu i vraćali su se sa odmora u Džakarti. Ministarka finansija Sri Muljan sada teši njihove porodice.

Jedan njihov kolega, Sonu Setiava, takođe je trebalo da bude na tom letu, ali je zakasnio na ček-in zbog gužve u saobraćaju.

Saznao je sudbinu svojih kolega tek kasnije.

- Moja porodica je bila šokirana, majka je plakala, ali rekao sam im da budu zahvalni - rekao je ovaj čovek neverovatne sreće.

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.