SIMBOL TURSKE SNAGE: Erdogan novi AERODROM vidi kao pobedu ekonomije svoje zemlje! (VIDEO)
Erdogan na otvaranju, Foto: AP

spektakl u istanbulu

SIMBOL TURSKE SNAGE: Erdogan novi AERODROM vidi kao pobedu ekonomije svoje zemlje! (VIDEO)

Na otvaranju je i Vučić

Objavljeno:

Predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas, na nacionalni praznik Dan republike, da je današnje istorijsko otvaranje Novog aerodroma u Istanbulu simbol snage Turske i njenih uspeha u proteklih 95 godina postojanja, navodi Anadolija.

Agencija navodi da se danas u Turskoj obeležava nacionalni praznik Dan republike, u znak sećanja na proglašenje Republike Turske iz 1923. godine.

Navodi se da se jedan od najvećih nacionalnih praznika u Turskoj obeležava nizom manifestacija širom zemlje, uključujući i polaganje venaca u Anitkabiru, mauzoleju osnivača Republike Mustafe Kemala Ataturka, koji je jutros posetio turski državni vrh na čelu s Erdoganom.

Turski predsednik je u poruci koju je upisao u Posebnu knjigu Anitkabira naveo da mu je „čast da predvodi delegaciju i narod koji na 95. godišnjicu proglašenja Republike uživa u miru i dostojanstvu“ i dodao da „Turska današnji praznik proslavlja uz otvaranje novog aerodroma u Istanbulu, koji spada među najprestižnije projekte u svetu“.

- Istorijsko otvaranje novog aerodroma u Istanbulu u jeku učestalih napada na našu ekonomiju simbol je snage, odlučnosti i uspeha koje je Republika Turska ostvarila u proteklih 95 godine - napisao je Erdogan.

Tanjug je preneo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Istanbulu na poziv predsednika Turske da prisustvuje ceremoniji otvaranja novog istanbulskog aerodroma.

Pogledajte galeriju:

1 / 11 Foto: EPA/ERDEM SAHIN

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.