INVAZIJA NA AMERIKU JE NEMOGUĆA: Njihova vojska bi zgazila svakog! Pogledajte njenu vojnu moć! (VIDEO)
Američke vazdušne snage su najmoćnije na svetu, Foto: AP

NEUNIŠTIVI SU

INVAZIJA NA AMERIKU JE NEMOGUĆA: Njihova vojska bi zgazila svakog! Pogledajte njenu vojnu moć! (VIDEO)

Američke vazdušne snage su najmoćnije na svetu

Objavljeno:

Šta bi se dogodilo kad bi se Amerika našla u ratu sa celim svetom? I to sa svima, ne samo sa svojim tradicionalnim neprijateljima, već i sa saveznicima, poput Velike Britanije, Francuske, Nemačke.

Ukratko, Amerika bi ih zgazila. Za početak, Amerika ima najveću mornaricu na svetu. Njihova je mornarica veća od osam ostalih najvećih mornarica zajedno. Osim toga, američki brodovi su tehnološki najnapredniji, a u to nije uključena njihova obalska straža.

Iako obalska straža nije klasična oružana snaga, oni bi im dali neprocenjivu logistiku jer su opremljeni vrhunskom opremom za nadgledanje, piše Biznis Insajder.

Američke vazdušne snage takođe su najmoćnije na svetu. Trenutno imaju oko 14.000 aviona i helikoptera. To je više nego što ih zajedno imaju sedam ostalih najvećih vazdušnih snaga. Jedini na svetu imaju borbeni avion F-22 pete generacije.

Vojska i mornarica imaju 9.000 tenkova, a uz to na hiljade napadačkih vozila koja se koriste u borbama protiv tenkova, a opremljeni su tehnologijom za ispaljivanje raketa na navođenje. Za to imaju podršku stotina helikoptera apač i kobra. Poseduju tehnički najnaprednije tenkove, kao što su leopard i merkava. Većina tenkova na svetu starija je od američkih.

Napadači na Ameriku imali bi i problema s američkom kopnenom vojskom, koja se takođe smatra najnaprednijom na svijetu. Američki vojnici uskoro dobijaju puške s kojima mogu da naciljaju neprijatelja čak i kada su okruženi dimom. Drugim rečima, dobijaju oružje od kojeg se niko ne može sakriti.

Tehnološka naprednost vredi i za njihove oklopne jedinice koje su opremljene vrhunskom opremom, a čak i tu rade na poboljšanjima. Šanse da se neprijateljska vojska probije preko američkog kopna su vrlo male, a čak i kada bi uspeli da uđu duboko u Ameriku, marinci su u stanju u vrlo kratkom roku da ukrcaju svoje vojnike u avione i helikoptere i hiljade njih spuste bilo gde u SAD. U stanju teškog očaja Amerikanci bi na kraju posegli za nuklearnim oružjem.

Amerika je naime spremna pokrenuti nuklearni napad u slučaju masovnog okupljanja neprijateljskih snaga izvan gradova i opet – bilo gde na svom tlu. Rakete minuteman III napravljene su tako da mogu gađati ciljeve daleko od američke obale, ali bi isto tako mogli potpuno uništiti kopnene snage kad bi ih ispalili u njihovom smeru.

Rakete trident koje koristi američka mornarica mogu se ispaljivati iz podmornica u Meksičkom zalivu. Uglavnom, američka vojska je toliko ispred ostalih država da je invazija na nju praktino nemoguća misija.

Bonus video

ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK IZ BEOGRADSKOG TRAMVAJA: Manijak spopada devojčicu (12), putnici NE REAGUJU!

(Espreso.co.rs/ Beograd.in)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.