CIA ZAVRŠILA SVOJU ISTRAGU O KAŠOGIJU! Svet je nestrpljiv da čuje njihove zaključke
Đina Haspel je predstavila Trampu svoje zaključke, Foto: AP

ubistvo kašogija

CIA ZAVRŠILA SVOJU ISTRAGU O KAŠOGIJU! Svet je nestrpljiv da čuje njihove zaključke

Turski mediji preneli su da je obaveštajna služba u Ankari podelila s Haspelovom, direktorkom CIA-e, elemente prikupljene tokom istrage

Objavljeno:

Direktorka američke Centralne obaveštajne službe (CIA) Đina Haspel predstavila je predsedniku Donaldu Trampu zaključke posle posete Turskoj gde je ubijen saudijski novinar Džamal Kašogi, saopšteno je u Vašingtonu.

Haspelova je Trampu predstavila "zaključke i analize putovanja u Tursku", izjavio je kasno sinoć portparol američkog Ministarstva inostranih poslova Robert Paladino koji nije želeo da iznese druge detalje.

Direktorka CIA-e ove nedelje je posetila Tursku kako bi sa tamošnjim zvaničnicima razgovarala o okolnostima ubistva Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Turski mediji preneli su da je obaveštajna služba u Ankari podelila s Haspelovom elemente prikupljene tokom istrage, među kojima se pretpostavlja da je i audio snimak na kojem se navodno čuje kako je Kašogi ubijen.

Paladino je rekao da SAD sada čekaju detaljnu saudijsku istragu o ubistvu.

Rijad je u prvoj reakciji saopštio da je Kašogi napustio konzulat, da bi kasnije pod međunarodnim pritiskom naveo da je novinar izgubio život u tuči u konzulatu. Turski mediji su pre toga preneli da je novinar mučen pre smrti.

Sudijski kralj Salman u međuvremenu je razgovarao telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kako bi ga informisao o istrazi o ubistvu saudijskog novinara Džamala Kašogija, javila je zvanična saudijska novinska agencija.

Kako je navela, kralj je uverio Putina da je saudijska vlada odlučna da privede pravdi odgovorne za ubistvo i obezbedi da oni "dobiju svoju kaznu", preneo je Rojters.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.