SAUDIJCI ODBILI DA SE PREGLEDA BUNAR U KOJI SU NAVODNO BACILI KAŠOGIJEV LEŠ! Rohani tvrdi da su imali pomoć Amerike
Konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu, Foto: AP

ubistvo koje je zatreslo svet

SAUDIJCI ODBILI DA SE PREGLEDA BUNAR U KOJI SU NAVODNO BACILI KAŠOGIJEV LEŠ! Rohani tvrdi da su imali pomoć Amerike

Kašogi je ubijen 2. oktobra u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu

Objavljeno:

Saudijski zvaničnici odbili su danas zahtev Turske koja je tražila da u sklopu istrage pretraži bunar koji se nalazi u bašti rezidencije saudijskog konzulata u Istanbulu.

Mediji su ranije naveli da je telo ubijenog Džamala Kašogija raskomadano i bačeno u bunar koji se nalazi u rezidenciji saudiskog konzula u Istanbulu, prenosi Rojters.

Turski zvaničnici prethodno su pretražili konzulat i rezidenciju saudijskog konzula.

Kašogi je ubijen 2. oktobra u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, a to se saznalo nakon što je više od dve nedelje trajala potraga za njim koja je uzbunila međunarodnu zajednicu.

Predsednik Irana Hasan Rohani smatra da Saudijska Arabija ne bi ubila istaknutog novinara Džamala Kašogija bez zaštite SAD, prenela je iranska agencija IRNA.

- Niko ne može da zamisli da je u današnjem svetu i novom veku svedok tako organizovanog i gnusnog ubistva- rekao je danas Rohani, prenela je agencija Rojters.

- Mislim da se ta zemlja (Saudijska Arabija) ne bi usudila na takav zločin bez zaštite Amerike - istakao je iranski predsednik.

Iran i Saudijska Arabija su regionalni rivali i podržavaju suprotstavljene strane u konfliktima u Siriji i Jemenu, kao i razlicite političke frakcije u Iraku i Libanu, podseća agencija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.