PET DANA NAKON LEGALIZACIJE MARIHUANE, U KANADI JE HAOS: Nestale su sve zalihe, poštari ne stižu da obave dostave!
Marihuana se može slobodno kupiti u Kanadi, Foto: AP

veliki korak

PET DANA NAKON LEGALIZACIJE MARIHUANE, U KANADI JE HAOS: Nestale su sve zalihe, poštari ne stižu da obave dostave!

Kanada je druga zemlja u kojoj je marihuana legalna. Prva je Urugvaj.

Objavljeno:

Pet dana nakon legalizacije kanabisa, Kanada je u problemima.

Zalihe marihuane brzo se tope, a legalne prodavaonice jedva uspevaju da namire potražnju. Kako javlja CBC, neke su čak morale da stave znak da su rasprodale svu marihuanu i povremeno da zatvore svoja vrata.

Kanada je druga zemlja u kojoj je marihuana legalna. Prva je Urugvaj.

Kanada je 17. oktobra legalizovala konzumaciju marihuane, a u nekim delovima te zemlje već je prvog dana došlo do nestašice kanabisa zbog prevelike potražnje.

Ljudi su nakon promene zakona čekali u redovima pred trgovinama specijalizovanim za prodaju te lake droge pa su mnogi dućani rasprodali svu zalihu već prvog dana. Onlajn trgovine su kasnile s dostavama jer je broj narudžbi bio veliki. Kašnjenja su se nastavila i ove nedelje jer su zaposleni poštanskih službi najavili štrajk.

Marihuana je za medicinske potrebe legalizovana još 2001. godine, a poslednje dve godine radilo se na potpunoj legalizaciji.

Prema novom zakonu, konzumacija marihuane u Kanadi ipak ima svoja ograničenja. Recimo, korisnici bi trebalo da budu punoletni pa su određene stroge kazne za one koji prodaju kanabis maloletnicima.

Kanađanima je dozvoljen samo određen broj biljaka koje mogu uzgajati unutar svog doma, a na javnim mestima mogu kod sebe imati do 30 grama marihuane.

Takođe, uvedene su kazne za vozače koji upravljaju vozilom pod uticajem kanabisa. Policija će moći da zaustavlja "sumnjive" vozače i proverava nivo alkohola i THC-a u krvi. Kazne su većinom novčane, ali se u nekim slučajevima može odrediti i zatvorska kazna, piše BBC.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.