Ronilac snimio sopstvenu smrt u zloglasnoj Plavoj rupi! (VIDEO)

NA CRVENOM MORU

Ronilac snimio sopstvenu smrt u zloglasnoj Plavoj rupi! (VIDEO)

To je podvodni ponor koji se spušta oko 96 metara, pa je popularno mesto za slobodno ronjenje, međutim, steklo je reputaciju jedne od najopasnijih lokacija na svetu
Objavljeno: 10:25h

Kod obala Crvenog mora nalazi se jedno od najopasnijih mesta za ronjenje koje je lokalno stanovništvo nazvalo “Plava rupa”. Koliko moraš da budeš lud da bi radio ovo? Da li biste smeli da ronite s krokodilima? (FOTO) Uprkos propisima od strane vlasti, u proseku dva ronioca godišnje pogine u ovom ponoru. Najpoznatija smrt bila je kada je instruktor ronjenja Juri Lipski nestao 2000. godine. Lipski je odlučio da zaroni na dno rupe i to na svoju ruku. Uspeo je da stigne do 92 metra. Ipak, na toj dubini, azot narkoza počela je da utiče na njegovo mentalno stanje zbog čega je postao dezorijentisan. Jednom kada je shvatio da ne može da izroni, Lipski je sklonio masku sa kiseonikom i brzo je nestao.

Kada je ronilac poslat da pronađe Lipskijevo telo, oni su otkrili da je sa sobom imao i video kameru. Kamera je bila vezana za njegovu kacigu koja je snimila celu tragediju uključujući i trenutak njegove smrti.
B92

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.