MRAČAN ŽIVOT BLIZNAKINJA: Odbijale su da pričaju, a sprovodile su i rituale! (VIDEO)
Komunicirale su tajnim jezikom, Foto: Print Screen Youtube

bile su nerazdvojne

MRAČAN ŽIVOT BLIZNAKINJA: Odbijale su da pričaju, a sprovodile su i rituale! (VIDEO)

Sve se promenilo kada je u njihov život ušao jedan bitan faktor: ljubav prema dečacima

Objavljeno:

Do svoje četvrte godine Dženifer i Džun Džibons iz Velsa bile su obične bliznakinje, a onda su iznenada počele da ignorišu roditelje. Okrenule su leđa svetu i živele samo jedna za drugu. Neobičan savez prekinula je smrt jedne od njih.

Rodile su se 1963. godine, a već četiri godine kasnije sklopile su tihi pakt. Kada su roditeljima htele da kažu nešto, napisale bi to na papir. Međusobno su komunicirale tajnim jezikom i kretale su se sinhronizovano.

Kretale su se poput zombija

Dženifer je kontrolisala Džun očnim signalima, a zbog svog usporenog kretanja izgledale su kao zombiji. Iako su delovale vrlo skladno, njihov odnos nije uvek bio bajan. U jednom trenutku delovale bi nerazdvojno, a već u drugom bi vikale i grebale jedna drugu po licu. Ipak, bile su jako kreativne i volele su da pišu kratke priče.

Sve se promenilo kada je u njihov život ušao jedan bitan faktor: ljubav prema dečacima. Opsjedale su četvoricu braće, a otac dečaka nazivao je bliznakinje "čudnim zečevima".

Njihova želja za romantičnom ljubavi nije se ispunila, pa su praktickovale seks na jednu noć, pile i drogirale se lepkom. Počele su da kradu i zapalile su jednu šupu. Završile su u najozloglašenijoj mentalnoj ustanovi u Velikoj Britaniji: Broadmoor. Tamo su bili zatvoreni najgori kriminalci, a sestre su tamo završile zbog svog zaveta ćutnje.

Vodile su dnevnike i tamo opisivale psihološke ratove i složene rituale koje su same sebi nametale: jedna bi morala gladovati, dok bi se druga prejedala, a zatim bi zamenile uloge.

'U njenim očima blista ubilački sjaj'

Doktori su pokušali da razdvoje sestre, no one bi ipak našle način da budu u kontaktu. Istovremeno su se borile za naklonost i pažnju muškaraca u ustanovi.

Dženifer je zavidela mlađoj sestri, jer je smatrala da je lepša
Dženifer je zavidela mlađoj sestri, jer je smatrala da je lepša foto: Print Screen Youtube

Dženifer, koja je rođena 10 minuta posle Džun, uvek je zavidela ranije rođenoj sestri. Smatrala je da je ona lepša, pametnija i otmjenija od nje.

Ona želi da budemo iste. U njezinim očima blista ubilački sjaj. Bože, toliko je se bojim. Nije normalna. Neto ju izluđuje, a taj netko sam ja - pisala je June.

U ustanovi se rodila i ideja da bi samo smrt jedne mogla spasiti onu drugu.

- Rekla sam Dženifer da je jaka. Ako ja umrem, ubrzo ćeš sve prebroditi, ti si borac, to sam joj govorila - rekla je Džun.

Sklopile su pakt

- Ali Dženifer mi je odgovorila da bi posle njene smrti neki muškarac trebao da postane moj blizanac. Dogovorile smo se i da ona koja preživi mora nazvati dijete po umrloj blizanki, kako bismo obje nastavile život - kazala je June.Poslije 11 godina puštene su iz ustanove, a Jennifer je 1993. ispunila sestrinski pakt. Kada su busom krenule prema svom rodnom gradu, gdje su trebale biti u ustanovi otvorenog tipa, Jennifer je utonula u sjedište. Kada su stigle u Wales, više nije mogla govoriti, a nekoliko sati kasnije prestala je i disati. Umrla je od misteriozne infekcije srca.

Unjihovim očima blista ubilački sjaj
Unjihovim očima blista ubilački sjaj foto: Print Screen Youtube

Njihova starija sestra Greta za smrt Dženifer krivi vlasti koje su ju zatvorile u ustanovu.

'Da je živa i dalje bi mi krala dušu'

- Nije trebala umreti. Imala je samo 29 godina i nisu ju smeli otpustiti ako nije bila zdrava. Trebala je biti u bolnici. A Džun je zaslužila bolji život. Nikada se nije udala, nikada nije imala decu. Nije joj se ispunila želju da postane pisac - rekla je Greta koja je bila spremna tužiti ustanovu, no roditelji joj nisu dopustili.

Džun danas živi u blizini porodici, a na sestrinom grobu je izjavila:

- Zove me. Tiho me zove. Ali neću u isti grob kao ona. To bi bilo kao nekada u našem starom krevetu na kat. Zgrabila bi me i dreknula: 'Uhvatila sam te! Mrtva si! Opet si sa mnom, a nas dve smo jedno!' Zbog nje me sunce nije obasjalo. Da je još živa i dalje bi mi krala dušu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.