PUTIN UPOZORAVA AMERIKANCE: Došao vam je KRAJ, imamo NAJJAČE ORUŽJE NA SVETU!
Rusko nuklearno oružje biti upotrebljeno samo kao odmazda protiv udara neprijatelja, Foto: AP

Rusija jača prijateljstvo sa Azijom

PUTIN UPOZORAVA AMERIKANCE: Došao vam je KRAJ, imamo NAJJAČE ORUŽJE NA SVETU!

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je juče na kraj "svetske dominacije Sjedinjenih Država zbog nagomilanih grešaka"

Objavljeno: 20.10.2018. 17:44h
  • 140

Carstva često misle da mogu činiti male greške jer su toliko moćna. Ali kad broj tih grešaka stalno raste, on dosegne nivo koji je neodrživ – rekao jePutin na međunarodnom forumu Valdaj u Sočiju.

Zemlja može dobiti osećaj nekažnjivosti za sve što uradi. To je posledica monopola unipolarnog sveta. Srećom, taj monopol nestaje. Skoro je gotov – dodao je ruski predsednik.

On se takođe pohvalio ruskim "hipersoničnim" oružanim sistemom, navodeći da će biti najbolji u svetu za nekoliko meseci. Takav sistem omogućio bi brzinu kretanja projektila bar pet puta veću od brzine zvuka, ili oko 1,6 kilometara u sekundi. SAD trenutno nemaju zaštitu od takvog sistema, ukazuje CNBC.

Putin je istakao da će rusko nuklearno oružje biti upotrebljeno samo kao odmazda protiv udara neprijatelja.

- Mi nemamo koncept preventivnog udara – rekao je Putin.

Agresor će morati da shvati da je odmazda neizbežna, da će biti uništen i da ćemo mi, kao žrtve agresije, kao mučenici, otići u raj.

Ruski predsednik je odbacio navode da se kvare odnosi sa Zapadom, te naveo da Rusija jača prijateljstvo sa Azijom i Bliskim istokom. On je dodao da američki predsednik Donald Tramp nastavlja da poboljšava odnose s Rusijom.

- Bolje je razgovarati nego biti poput pasa i mačaka i stalno se boriti među sobom – rekao je Putin, preneo je "Hafington post".

On je takođe ukazao da je Amerika delimično odgovorna za nestanak novinara Džamala Kašogija, jer je on živeo u SAD. Kašogi je poslednji put viđen 2. oktobra kako ulazi u Konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu. Putin je dodao da trenutno nema razloga da “našteti” odnosima Rusije i Saudijske Arabije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media