KO NAS NAPADNE, ZAVRŠIĆE U PAKLU: Putin je poslao NAJBRUTALNIJU PORUKU DO SADA! (VIDEO)
Ruski predsednik Vladimir Putin, Foto: AP

ODLUČAN

KO NAS NAPADNE, ZAVRŠIĆE U PAKLU: Putin je poslao NAJBRUTALNIJU PORUKU DO SADA! (VIDEO)

Govoreći na plenarnom sastanku Međunarodnog diskusionog kluba "Valdaj", Putin je rekao da Rusija nikada neće dovesti svet do ivice krize zarad ostvarenja sopstvenih ciljeva

Objavljeno:

Putin je rekao da Rusija nikada neće dovesti svet do ivice krize zarad ostvarenja sopstvenih ciljeva.

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas da Rusija ne može biti inicijator nuklearnog rata i da bi nuklearno oružje upotrebila samo za odmazdu zbog neprijateljskog raketnog napada, a ne i za napad iz predostrožnosti.

Govoreći na plenarnom sastanku Međunarodnog diskusionog kluba "Valdaj", Putin je rekao da Rusija nikada neće dovesti svet do ivice krize zarad ostvarenja sopstvenih ciljeva, prenosi Tass.

- Nakon nuklearnog holokausta mi ćemo ići u raj kao mučenici, a vi koji ste nas napali ići ćete u pakao - rekao je Putin.

On je izjavio da "pogoršanje situacije i podsticanje histerije nije naša metoda", rekao je ruski predsednik, govoreći o mogućnosti izazivanja krize širokih razmera u svetu radi rešavanja spoljnopolitičkih zadataka.

On je naglasio da ne smatra mogućom eskalaciju međunarodne situacije u ime poboljšanja odnosa s drugim zemljama.

- Generalno, dovođenje celog sveta do ivice neke sveopšte krize s teško predvidljivim rezultatom je neodgovorna politika. Nikada nismo vodili takvu politiku i nikada nećemo - istakao je Putin.

Osvrnuvši se na odnose sa SAD, izrazio je uverenje da je američki predsednik Donald Tramp rešen da stabilizuje odnose s Rusijom, a ujedno je istakao spremnost Moskve za razvijanje odnosa.

- Da li su naši sastanci s predsednikom Trampom bili štetni ili korisni? Verujem da, uprkos pokušajima da se ti sastanci diskredituju, oni bili pre pozitivni nego negativni - rekao je šef ruske države, poručivši da je bolje komunicirati i kontaktirati međusobno nego se - neprestano svađati.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.