UMRO POL ALEN: Opaka bolest jača od suosnivača Majkrosofta i bivšeg dečka Monike Seleš
Izgubio bitku sa rakom: Pol Alen, Foto: AP/Elaine Thompson

odlazak

UMRO POL ALEN: Opaka bolest jača od suosnivača Majkrosofta i bivšeg dečka Monike Seleš

- Slomljeno mi je srce zbog smrti jednog od mojih najstarijih i najboljih prijatelja - napisao je Gejts

Objavljeno: 07:44h

Pol Alen, čovek koji je stvorio Majkrosoft, zajedno sa Bilom Gejtsom, poznat i kao vlastnik NBA tima Portland Trejlblejzers i NFL tmia Sijetl Sihouks, umro je sinoć u 66. godini, saopštila je njegova sestra.

- Pol je bio veoma posebna osoba na svim nivouima. Dok smu Pola mnogi poznavali kao tehnoliga i filantropa, on je za nas bio voljeni brat, ujak i sjajan prijatelj - napisala je Džodi Alen.

Pol nije imao decu, pa javnosti još nije poznato ko će naslediti timove čije je vlasnik bio.

Alen je preminuo od posledica Non-hočkinovog limfoma, koji mu se vratio pre dve nedelje, pošto je izgledalo da ga je savladao 2009. godine.

Alen je zajedno sa Bilom Gejtsom 1975. godine osnovao Majkrosoft, najveću IT kompaniju na svetu. Punih 7 godina zajedno sa Gejtsom je pisao zlatna slova u istoriji Majkrosofta, sve dok mu 1982. nije utvrđen Hočkinov limfom, češći od dva oblika raka limfnih žlezda.

- Slomljeno mi je srce zbog smrti jednog od mojih najstarijih i najboljih prijatelja, Pola Alena. On je bio dragi prijatelj i pravi partner. Računari kakve danas imamo ne bi postojali bez njega - napisao je Gejts posle saznanja o smrti Alena.

Pol Alen se nikad nije ženio, a najpoznatija devojka koju je imao je jugoslovenska teniserka Monika Seleš, s kojom je bio u kratkotrajnoj vezi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.