MISLILI SU DA IMAJU SAVRŠEN PLAN! Bugari krali podatke sa kartica, ALI NISU DUGO ISTRAJALI
Foto: cdn.wonderfulengineering.com

pronađeni skimmeri!

MISLILI SU DA IMAJU SAVRŠEN PLAN! Bugari krali podatke sa kartica, ALI NISU DUGO ISTRAJALI

Pretresom stana i vozila koje su koristili policija je pronašla još osam kompleta opreme za tzv. "skiming"...

Objavljeno:

Dvojica Bugara uhapšena su u Splitu jer su kako je utvrdila policija postavili četiri "skimera" (uređaja za ilegalno skidanje podataka sa platnih kartica) na bankomate u užem centru grada. Srećom su otkriveni na vreme pa nisu uspeli da podignu novac građana.

Ova dvojica Bugara ( 44 i 47 godina) otkriveni su nakon što je jedan građanin pokušao da podigne novac na bankomatu i tom prilikom primetio čudan otvor za primanje karica na bankomatu, pa je odmah alarmirao policiju. Sve se to događalo u ponedeljak oko podne, kada je policija na četiri bankomata pronašla uređaje za snimanje podataka s platnih kartica.

Obilaskom užeg centra grada i mesta na kojima se nalaze bankomati policajci su zatekli jednu osobu za koju je kasnije utvrđeno da je 44-godišnji državljan Bugarske, kod kojega su pronađena tri uređaja za skeniranje. Uhapšen je, a naknadno je pronađen i njegov saučesnik kod kog je pronađen jedan "skimer".

Pretresom stana i vozila koje su koristili policija je pronašla još osam kompleta opreme za tzv. "skiming". U njima su bili kablovi s USB, punjači za mobilne, kartica, odvijači za preciznu mehaniku, čitači za mikro SD kartice, laptop, hard disk, čitač magnetnog zapisa s kartica, lažna maska otvora za potvrdu bankomata s ugrađenom kamerom za snimanje tastature...

Načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić rekao je da su oni širom Hrvatske planirali pljačke sa bankomata, i najavio dalju istragu kako bi se utvrdilo da li su povezani sa istim krivičnim delima počinjenim na drugim lokacijama u državi.

Pogledajte bonsus video:

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.