LICE MONSTRUMA: U Nemačkoj uhapšen osumnjičeni za svirepo ubistvo i silovanje novinarke (30)! (FOTO)
Foto: EPA

šok u bugarskoj

LICE MONSTRUMA: U Nemačkoj uhapšen osumnjičeni za svirepo ubistvo i silovanje novinarke (30)! (FOTO)

Iza sebe je ostavila i ćerku (7)

Objavljeno: 12:32h

Bugarske vlasti potvrdile su u sredu da je na njihov zahtev u Nemačkoj uhapšen muškarac osumnjičen za silovanje i ubistvo televizijske novinarke Viktorije Marinove i da očekuju da će biti izručen.

Osumnjičeni je uhapšen u utorak na zahtev Bugarske, rekao je ministar unutrašnjih poslova Mladen Marinov na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali državni tužilac Sotir Cacarov i premijer Bojko Borisov.

Osumnjičeni je identifikovan kao Severin Krasimov, prenosi agencija Reuters.

Bugarske vlasti očekuju da ga Nemačka prebaci na svoju teritoriju, rekao je Marinov.

- Prikupili smo mnoštvo dokaza koji sugerišu da je osoba kriva. Optužen je u odsutnosti za dva zločina - silovanje i izuzetno okrutno ubistvo s predumišljajem- rekao je Cacarov.

Osumnjičeni za ubistvo Marinove
Osumnjičeni za ubistvo Marinove foto: Facebook printscreen

Telo 30-ogodišnje novinarke pronađeno je u subotu nedaleko od reke u gradskom parku njenog rodnog podunavskog grada Rusea na severu Bugarske. Tužitelji su izjavili da je bila silovana, pretučena i zadavljena.

Ministar unutrašnjih poslova rekao je da zasad nema dokaza da je ubistvo televizijske novinare povezano s njenim radom.

Marinova je radila za tv stanicu TVN iz Rusea koja je emitovala njenu emisiju "Detektor". U svojoj poslednjoj emisiji 30. septembra predstavila je dva novinara koji su istraživali navodni slučaj korupcije vezano uz fondove EU-a. Rekla je da će njena nedavno pokrenuta emisija sprovoditi slične istrage.

Marinova, koja ima 7-godišnju ćerku, bila je uključena u istragu skupine bugarskih novinara o infrastrukturnim projektima koje finansira EU, a kojima su upravljale lokalne vlasti.

Njena smrt ogorčila je mnoge u Bugarskoj, gde su ljudi frustrirani zbog korupcije i nedelotvornog pravosuđa koje je kritikovala Evropska komisija.

- U ovoj fazi istrage ne možemo reći da je ubistvo povezano s njenim profesionalnim radom. Nastavljamo da istražujemo sve moguće opcije - kazao je Cacarov.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.