NOVINAR JE UŠETAO U KONZULAT, A ONDA SE POJAVIO CRNI KOMBI: Turska uverena da je Kašogi ubijen! (VIDEO)
Snimak ispred konzulata, Foto: Youtube printscreen / ITV

misterija nestalog saudijca

NOVINAR JE UŠETAO U KONZULAT, A ONDA SE POJAVIO CRNI KOMBI: Turska uverena da je Kašogi ubijen! (VIDEO)

Televizija 24 emitovala je snimak koji sugeriše da bi nestali novinar mogao da bude u crnom kombiju marke "mercedes vito"

Objavljeno:

Privatna turska televizija bliska predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu prikazala je video snimak kamera za nadzor na kojem se vidi saudijski novinar Džamal Kašogi kako ulazi u zgradu saudijskog konzulata u Istanbulu a potom crni kombi koji kasnije odlazi s tog mesta, javila je agencija AP.

Televizija 24 emitovala je snimak koji sugeriše da bi nestali novinar mogao da bude u crnom kombiju marke "mercedes vito". Turska televizija je prenela da je kombi vozio oko dva kilometra do doma konzula.

Turske vlasti su ranije izrazile bojazan da bi Hašogi koji je nestao od trenutka ulaska u saudijski konzulat 2. oktobra, mogao da bude ubijen.

Saudijske vlasti su odmah reagovale demantujući tu vest.

Verenica saudijskog novinara Hatidže Čengiz danas je zatražila pomoć od američkog predsednika, preneo je list Vašington post za kojeg piše Hašogi.

Hašogijeva verenica rekla je da je novinar otišao u konzulat zbog pripremanja dokumenata za njihovo venčanje i da ga je čekala više od tri sata u blizini zgrade.

Novinar (59) prošle godine je otišao u SAD iz straha da ne bude uhapšen pošto je kritikovao neke odluke saudijskih vlasti medju kojima vojnu intervenciju vlasti u Jemenu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.