DUTERTE IMA RAK? Ako je u fazi 3, GOTOVO JE SA TRETMANIMA!
Foto: AP/Aaron Favila

iznenada

DUTERTE IMA RAK? Ako je u fazi 3, GOTOVO JE SA TRETMANIMA!

Predsednik Filipina podvrgnut je detaljnim ispitivanjima

Objavljeno: 08:50h

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte otkrio je da čeka rezultate lekarskih analiza za to da li ima rak.

Od kada je došao na mesto šefa države 2016. godine spekuliše se o zdravlju 73-ogodišnjeg filipinskog predsednika, najstarije osobe izabrane na tu funkciju u istoriji zemlje.

Duterte je sinoć u govoru otkrio da je pre oko tri nedelje bio podvrgnut endoskopiji i kolonoskopiji i da su njegovi lekari ove nedelji tražili nove testove.

- Ne znam gde se nalazim fizički, treba da čekam. Ali reći ću vam ako je rak, onda je rak. Ako je u fazi tri gotovo je s tretmanima. Neću produžavati svoju agoniju na ovom mestu ili drugde - rekao je on.

Pitanja su počela da se postavljaju u sredu kada je predsednik propustio sednicu vlade i još jedan dogadjaj gde je bio očekivan.

Inače je Duterte od dolaska na funkciju vrlo aktivan, pojavljuje se na brojnim javnim dogadjajima, od otvaranja tržnog centra do sahrane policajca i nije neuobičajeno da održi nekoliko dugih govora dnevno. ; Predsednik je otkrio sinoć da je propustio sastanke u sredu zato što su mu lekari savetovali da ponovi neke medicinske testove.

Duterte je poznat po svojoj oštroj kampanji za iskorenjenje trgovinu droge koju je pokrenuo odmah po dolasku na vlast.

Policija navodi da je ubijeno više od 4.400 osumnjičenih trgovaca drogom i narkomana od 2016. godine dok nevladine organizacije procenjuju da je ta cifra tri puta viša i pominju mogući zločin protiv čovečnosti. One optužuju policiju i miliciju da ubija ljude a da nema dokaza da su učestvovali u trgovinu drogom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.